Ceaiul de peliniță – puternic anticancerigen și deparazitar

Pelinul dulce sau pelinița este una din cele mai eficiente plante pentru curățarea și vindecarea organismului. Poate fi administrată sub formă de ceai, capsule sau tinctură.

Pelinița (Artemisia annua) este cunoscută în special pentru efectele sale antiinfecțioase. Chinezii o folosesc de mult timp în tratamentul malariei și a febrei.

Ceaiul de pelinita - puternic antitumoral si deparazitar

Ceaiul de pelinita – puternic antitumoral si deparazitar: Lloyd Crothers

Asiaticii o întrebuințau și ei în infecții virale și bacteriene, în dizenteria bacteriană, tuberculoză, icter, răni, hemoroizi și boli autoimune.

Studiile recente au arătat însă că această plantă are multe alte activități biologice importante.

Pelinița – proprietăți 

Este antimcrobiană, antivirală, antifungică, antitumorală, imunomodulatoare și antiinflamatoare. Este utilă chiar și în tulburările metabolice, precum obezitate, diabet, tensiune arterială mare sau colesterol crescut.

Pelinița protejează celula hepatică, inhibă stresul oxidativ, combate astmul.

Conține cantități mari de monoterpeni, sesquiterpeni, compuși fenolici, ulei esenția, flavonoide și cumarine.

Puternic antitumoral

Pelinul dulce se remarcă prin eficiența sa în tratarea bolilor oncologice. Are o acțiune directă de distrugere a celulelor maligne. În plus, previne creșterea de noi vase sangvine și mărește oxigenarea celulelor.

S-a dovedit util în cancerul de sân, cancerul de ficat, cancerul de gât, cancerul de colon, cancerul de prostată, cancerul ovarian și cancerul uterin.

Pelinița poate fi folosită și în paralel cu chimioterapia sau radioterapia, deoarece face celulele tumorale mai sensibile la medicamente.

Planta este indicată și ca agent antitumoral preventiv, deoarece stimulează producția de limfocite T.

Detoxifiant natural

Pelinul dulce este apreciat și pentru calitățile sale detoxifiante de excepție. Această plantă stimulează eliminarea toxinelor din corp. S-a dovedit eficientă mai cu seamă în curățarea organismului de paraziți.

La pacienții cu malarie, ceaiul de peliniță a făcut să dispară rapid paraziții infecțioși din sânge.

Un studiu din 2022 a arătat că ceaiurile fierbinți din pelin dulce sunt eficiente împotriva noilor tulpini sau variante de SARS-CoV-2.

Nu în ultimul rând, pelinița este o plantă adaptogenă. Ea crește capacitatea corpului de a face față la factorii de stres.

Este indicată în afecțiunile gastrointestinale, candidoze, afecțiuni biliare, hepatite sau ciroză.

Cum se consumă pelinița

Ceaiul se prepară dintr-o lingură de plantă la o cană de apă clocotită. Se lasă 10-15 minute la infuzat.

Doza recomandată este de 3 căni pe zi. Administrarea se face cu 10 minute înainte de masă. Cura cu ceai de peliniță durează 5 zile consecutiv. Se poate relua după o pauză de 2 zile.

Este indicat ca pe perioada curei să se administreze suplimente cu fier, deoarece acesta mărește potențial anticancerigen al plantei.

Articole similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte articole utile despre pelinul dulce sau peliniță:

Pelinul dulce – armă dublă împotriva COVID-19?
Pelinul dulce (pelinița) ucide 98% din celulele canceroase în 16 ore
Ceaiul de peliniță – „mătura Raiului” împotriva virusurilor, paraziților și tumorilor

Surse articol:

1. Detox Nutri Fit, Ceai de peliniță: https://www.detoxnutrifit.ro/ceai-de-pelinita-dorel-plant-120g
2. Septembre-Malaterre A, Lalarizo Rakoto M, Marodon C, Bedoui Y, Nakab J, Simon E, Hoarau L, Savriama S, Strasberg D, Guiraud P, Selambarom J, Gasque P. Artemisia annua, a Traditional Plant Brought to Light. Int J Mol Sci. 2020 Jul 15;21(14):4986. doi: 10.3390/ijms21144986. PMID: 32679734; PMCID: PMC7404215.
3. Nair MS, Huang Y, Fidock DA, Towler MJ, Weathers PJ. Artemisia annua L. hot-water extracts show potent activity in vitro against Covid-19 variants including delta. J Ethnopharmacol. 2022 Feb 10;284:114797. doi: 10.1016/j.jep.2021.114797. Epub 2021 Nov 1. PMID: 34737005; PMCID: PMC8559441.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.