Pelinul dulce are o activitate antivirală puternică împotriva SARS-CoV-2

Pelinul este o plantă medicinală foarte puternică. Este cel mai cunoscut remediu pentru paraziții intestinali.

O specie de pelin care a captivat atenția oamenilor de știință în ultima perioadă este pelinul dulce (Artemisia annua). Acesta este folosit cu succes împotriva parazitului care cauzează malaria.

Pelinul dulce are o activitate antivirala puternica impotriva SARS-CoV-2

Pelinul dulce are o activitate antivirala puternica impotriva SARS-CoV-2: Kjpargeter-freepik.com

Un articol apărut în 2020 în „Mateon Therapeutics” susține că Artemisinina are un potențial inhibitor foarte mare împotriva înmulțirii virusului care cauzează boala COVID-19.

Pelinul dulce este antiparazitar, antibacterian și antiviral 

Pelinul dulce, cunoscut și sub numele de „peliniță” are proprietăți antiparazitare, anticancerigene și antivirale.

Este folosit în infecții de tip bacterian, precum dizenterie și tuberculoză, și infecții de tip viral, precum răceală și gripă.

În medicina tradițională, pelinița este de asemenea utilizată în icter, febră, stomac deranjat, constipație, afecțiuni ale vezicii biliare, dureri de stomac, inapetență, psoriazis, lupus, tulburări ale vaselor de sânge sau dureri menstruale.

Această plantă este folosită uneori și de persoanele cu SIDA care sunt predispuse la o infecție pulmonară fatală cauzată de o ciupercă.

Pelinul dulce poate fi întrebuințat și extern, pentru infecții bacteriene și fungice ale pielii, artrită, vânătăi, dureri nervoase, reumatism și luxații.

Tu Youyou a câștigat Premiul Nobel în anul 2015 pentru că a descoperit doi compuși în pelinul dulce care au proprietăți anti-malarie.

Acești compuși se numesc artemisinină și dihdroartemisinină. Din ei a fost realizat un medicament contra malariei, numit „Artesunat”.

Artesunat este utilizat și astăzi ca tratament de primă linie contra malariei.

Citește și – Pelinița ar putea fi folosită ca tratament împotriva COVID-19

Recent, cercetătorii au descoperit că această plantă are un potențial antiviral care poate fi utilizat împotriva noului coronavirus.

Artemisinina și COVID-19

Un studiu recent, realizat în vitro, a investigat eficiența unor tratamente cu artemisinină împotriva infecțiilor cu SARS-CoV-2.

Au fost utilizate extracte de artemisinină și medicamentul Artesunat, atât în scop preventiv, cât și curativ. În ambele cazuri, au reușit să inhibe infecția cu SARS-CoV-2.

Ca și tratament, Artesunat s-a dovedit cel mai potent.

Cercetătorii de la Universitatea din Kentuchky, care studiază potențialul anti-COVID-19 al pelinului dulce au declarat următoarele:

„În mod surprinzător, rezultatele au arătat că frunzele plantei, când sunt extrase cu etanol absolut sau apă distilată, au o activitate antivirală mult mai mare decât medicamentul în sine”.

Acest lucru înseamnă că ceaiul de pelin dulce ar putea fi chiar mai eficient decât medicamentul Artesunat.

Cercetătorii nu cunosc încă mecanismele prin care pelinul dulce acționează împotriva noului coronavirus, însă autorii cred că ele sunt diferite de mecanismele prin care planta combate malaria.

În ciuda acestor rezultate, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) nu recomandă utilizarea pelinului dulce împotriva COVID-19.

Citește și – Pelinul dulce (pelinița) ucide 98% din celulele canceroase în 16 ore

Surse articol:

1. Dr. Joseph Mercola, Artemisinin from sweet wormwood inhibits SARS-CoV-2: https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2021/01/04/artemisinin-from-sweet-wormwood-inhibits-sars-cov-2.aspx?ui=6ac1fb1b602ac592785892c759ca2b2ef008e5a7c93baacd7774d56e6e163333&cid_source=dnl&cid_medium=email&cid_content=art1HL&cid=20210104&mid=DM758553&rid=1050534610
2. Medicine Net, Sweet Annie: https://www.medicinenet.com/sweet_annie/supplements-vitamins.htm

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.

Pasionată de nutriție, medicină naturală, alimentație și rețete sănătoase. Îmi place să mă documentez în aceste domenii și prin sfaturile pe care le ofer, să ajut oamenii să se vindece de boli, să preia controlul asupra sănătății lor și să ducă un stil de viață cât mai frumos și echilibrat.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.