Băi cu sare, bicarbonat și ghimbir pentru durerile musculare

Băile cu ghimbir, bicarbonat și sare ajută la încălzirea corpului și diminuarea durerilor musculare. Rețeta este utilizată la „Northwest Indian Treatment Center” pentru ameliorarea simptomelor provocate de artrită, tensiune musculară și leziuni atletice.

Îmbăierea cu aceste ingrediente poate aduce ușurarea durerilor timp de câteva zile.

Bai cu sare, bicarbonat si ghimbir pentru durerile musculare

Bai cu sare, bicarbonat si ghimbir pentru durerile musculare: Racool studiu: Freepik.com

Băi calmante cu sare, bicarbonat și ghimbir – rețetă

Ingrediente

  • 1 cană de sare de mare
  • 1 cană de sare amară (Epsom)
  • 2 linguri de bicarbonat de sodiu
  • 2 lingurițe de pulbere de ghimbir
  • 20 de picături de uleiuri esențiale (poate fi un amestec de eucalipt, mentă, rozmarin, ghimbir, lavandă)

Mod de preparare

Amestecați sărurile cu bicarbonatul, pulberea de ghimbir și uleiurile esențiale (dacă folosiți).

Păstrați amestecul într-un borcan de sticlă.

Mod de utilizare

Se folosește ½ – 1 cană de amestec de săruri la 1 cadă cu apă caldă. Se adaugă în apa de baie și se amestecă pentru dizolvare.

Durata băii este de 20 de minute.

Beneficii

Sărurile bogate în magneziu, precum este sarea de mare sau sarea amară, cunoscută și sub numele de Epsom, au efecte bune în bolile inflamatorii.

Pe lângă faptul că reduc durerea și disconfortul, băile cu sare ajută la controlul inflamației sau chiar la stoparea procesului inflamator.

Efecte bune au fost observate în gonoree, orhită, reumatism articular acut și nevrită.

Citește și – Băile cu sare reduc toxinele din corp, crampele și durerile musculare

Un studiu publicat în 2005 în „International Journal of Dermatology” a arătat că îmbăierea în apă cu săruri bogate în clorură de magneziu extrase îmbunătățesc funcția barierei pielii și hidratarea.

Totodată, reduc asprimea și roșeața pielii – markeri ai inflamațiilor. Efectele se datorează magneziului din sare.

Ghimbirul este un alt ingredient valoros pentru o baie calmantă deoarece el însuși are proprietăți antiinflamatoare.

Această plantă pune sângele în mișcare, încălzește corpul și provoacă transpirație.

Unii spun că băile cu ghimbir ajută la ameliorarea simptomelor de răceală și gripă. Alții le folosesc pentru detoxifierea organismului, calmarea stomacului, îmbunătățirea digestiei, metabolismului și circulației sangvine.

Băile cu sare și bicarbonat de sodiu sunt un remediu tradițional pentru psoriazis.

Citește și – Băi cu bicarbonat de sodiu – pentru 10 afecțiuni 

Precauții și contraindicații

Atenție, băile cu sare sau/și ghimbir nu sunt indicate persoanelor cu diabet, boli de ficat, hipertensiune arterială sau alte afecțiuni cardiace.

Evitați băile cu ghimbir dacă luați medicamente pentru subțierea sângelui. Acest tratament este contraindicat pe perioada sarcinii și copiilor mai mici de 2 ani.

Ghimbirul poate cauza iritații la nivelul pielii. Înainte să faceți o baie cu ghimbir, testați toleranța dvs. pe o porțiune mică de piele. Faceți o pastă din apă și ghimbir măcinat și aplicați-o pe antebraț. Lăsați-o să acționeze câteva minute și urmăriți reacțiile.

Citește și – Băile cu muștar detoxifică, alungă răceala, calmează durerile corporale

Surse articol:

1. Wild Foods and Medicines, Ginger: http://wildfoodsandmedicines.com/ginger/
2. Ehrhardt Proksch, Hans-Peter Nissen, Markus Bremgartner, Colin Urquhart, Bathing in a magnesium-rich Dead Sea salt solution improves skin barrier function, enhances skin hydration, and reduces inflammation in atopic dry skin, Int J Dermatol. 2005 Feb;44(2):151-7: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/15689218/
3. Katie Morton, People Swear Ginger Baths Can Combat Cold and Flu Symptoms—This Is What You Need to Know, Well + Good: https://www.wellandgood.com/benefits-of-ginger-bath/
4. D. Rudol, fThe use of Epsom salts, historically considered, Can Med Assoc J. 1917 Dec; 7(12): 1069–1071: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1584988/?page=3
5. R Verdolini, L Bugatti, G Filosa, B Mannello, F Lawlor, R R Cerio, Old fashioned sodium bicarbonate baths for the treatment of psoriasis in the era of futuristic biologics: an old ally to be rescued, J Dermatolog Treat. 2005 Feb;16(1):26-30: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/15897164/

 

 

 

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.