Cura de prevenire și vindecare a bolilor cu suc de lămâie – dr. Mikhail Tombak

Consumarea zilnică a sucului de lămâie poate ajuta la păstrarea tinereții organismului, spune dr. Mikhail Tombak în una din cărțile sale.

Lămâia este, fără îndoială, unul din cele mai complexe și versatile remedii naturale pentru sănătate.

Cura cu suc de lamaie

Cura cu suc de lamaie: Freepik – www.freepik.com

Sucul de lămâie elimină excesul de acid uric din corp

Beneficiul major al sucului de lămâie este că ajută la curățarea organismului de toxine.

Una din toxinele cele mai nocive este acidul uric. Dr. Tombak îl consideră un asasin tăcut și spune că majoritatea bolilor cronice se datorează excesului de acid uric.

Acesta se acumulează din cauza consumului exagerat de alimente și mai ales a proteinelor animale.

Citește și – Ceai pentru eliminarea excesului de acid uric (gută)

Cura cu lămâie – utilă în numeroase boli

Acidul uric afectează nu doar articulațiile, ci și mușchii și țesuturile corpului și creierul. Din aceste considerente, o astfel de cură poate fi folositoare în numeroase afecțiuni:

  • osteoporoză
  • gută
  • reumatism
  • pietre la rinichi
  • calculi biliari
  • dureri de cap și migrene
  • neurastenie
  • insomnie
  • hipertensiune arterială
  • diabet
  • obezitate
  • anemie
  • afecțiuni hepatice
  • boli de piele

Potrivit medicului rus Tombak, sucul de lămâie ne poate ajuta să contracarăm efectele nocive ale acidului uric și să remediem toate aceste probleme de sănătate.

Sucul de lămâie este bogat în vitamina C și microelemente. Datorită conținutului de hormoni (asemănători estrogenului), poate aduce beneficii femeilor în perioada de menopauză.

Pe lângă faptul că ajută la eliminarea sărurilor nocive și a mucusului din corp, sucul de lămâie previne și bolile infecțioase. Este unul din cele mai eficiente arme naturale împotriva răcelilor și a epidemiilor de gripă.

Citește și – Sucul de lămâie are efecte miraculoase pentru organismul nostru (alcalinizante, energizante, bactericide, hipocolesterolemiante)

Cura preventivă cu suc de lămâie

În scop preventiv, se poate face o cură de 10 zile. În prima zi se consumă sucul de la 1 lămâie, în ziua a doua se consumă sucul de la 2 lămâi și tot așa, până în ziua a cincea când se consumă sucul de la 5 lămâi.

Începând cu ziua a șasea, cantitatea de lămâi scade. Astfel, în ziua a șasea se consumă sucul de la 5 lămâi, în ziua a șaptea sucul de la 4 lămâi, în ziua a opta sucul de la 3 lămâi, în ziua a noua sucul de la 2 lămâi, iar în ziua a zecea sucul de la 1 lămâie.

Sucul trebuie să fie proaspăt stors și să nu fie amestecat cu nimic, nici cu apă, nici cu zahăr. Cel mult, se poate îndulci cu miere.

Citește și – Lămâie cu miere la borcan – tonic imunitar și medicament pentru răceli, viroze, afecțiuni hepatice și biliare (video)

Cura de vindecare cu suc de lămâie

Această cură durează 12 zile, și pornește la consumul de 5 lămâi pe zi. Iată schema propusă de dr. Tombak:

Zilele 1 și 12 – sucul de 5 lămâi pe zi

Zilele 2 și 11 – sucul de 10 lămâi pe zi

Zilele 3 și 10 – sucul de 15 lămâi pe zi

Zilele 4 și 9 – sucul de 20 de lămâi pe zi

Zilele 5, 6, 7 și 8 – sucul de 25 de lămâi pe zi

Sucul de lămâie se bea tot simplu, nediluat și neîndulcit. Cantitatea se împarte în 3-5 rații, care se vor consuma pe parcursul zilei respective.

Nu vă speriați de faptul că în ultimele 4 zile ale curei veți ajunge să consumați circa 1 litru de suc de lămâie pe zi. Așa cum putem bea alte sucuri de fructe în cantități mari, la fel se poate consuma și sucul de lămâie.

Această cură are efecte bune în:

  • eliminarea depozitelor de săruri de acid uric din articulații, mușchi și vasele de sânge
  • eliminarea pietrelor de calciu
  • refacerea rezervelor de vitamine din organism
  • regenerarea țesutului osos
  • reglarea metabolismului

Alte remedii cu lămâie

Așa cum spuneam mai sus, lămâia este un agent profilactic și curativ în răceli și gripă. Acidul citric are capacitatea de a distruge germenii.

Dacă vă doare gâtul sau aveți gâtul umflat, urmați sfatul medicului Tombak și sugeți câte o felie de lămâie din sfert în sfert de oră.

Citește și – Sucul de lămâie curăță apa de băut în timp de molime

Lămâia ajută și la întărirea gingiilor. Dacă aveți dureri sau sângerări gingivale, clătiți zilnic gura cu suc de lămâie diluat cu apă călduță. Faceți acest tratament 14 zile pentru a vedea rezultate.

Efectul tonifiant al lămâii se răsfrânge și asupra scalpului și a firului de părului. Cu o felie de lămâie se poate combate mătreața și căderea părului.

Frecați zilnic pielea capului cu o felie de lămâie și veți vedea diferența. Urmați acest procedeu timp de 10 zile.

Sursă articol: Mikhail Tombak, Acidul uric – Asasinul tăcut, Vindecarea bolilor incurabile prin metode naturale, Editura Lifestyle, București, 2011, pp. 41-46

 

 

 

 

 

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.