Remedii pentru calmarea durerilor de rinichi provocate de pietre

Aceste remedii pentru pietre la rinichi nu au ca scop eliminarea calculilor, ci atenuarea disconfortului. Durerile provocate de pietrele la rinichi pot fi debilitante.

Rinichii au o misiune foarte grea și totodată foarte importantă în organism. Ei trebuie să filtreze toate impuritățile din sânge și de asemenea să regleze balanța lichidelor din corp.

Remedii pietre la rinichi

Remedii pietre la rinichi: Freepik – www.freepik.com

Mai exact, rinichii deviază deșeurile, toxinele, excesul de apă și de minerale către vezica urinară, pentru ca de aici, aceste substanțe să fie eliminate prin urină.

Remedii naturiste pentru pietre la rinichi

În momentul în care rinichii nu mai funcționează cum trebuie, excesul de deșeuri se acumulează în interior și se transformă în cristale sau în pietre. Calculii renali mari provoacă rupturi și dureri puternice. Unele pietre pot chiar bloca fluxul urinar.

Citește și: Durerea de rinichi – cauze posibile și remedii naturiste

Suc de lămâie cu ulei de măsline și oțet de mere

Combinația dintre sucul de lămâie, uleiul de măsline și oțetul de mere este considerată de dr. Edward F. una din cele mai utile când vine vorba de calculi renali.

În momentul în care apare durerea de rinichi, amestecați 56 ml de suc de lămâie cu 56 ml de ulei de măsline. Consumați amestecul dintr-o dată, apoi beți 350 ml de apă.

După jumătate de oră, pregătiți încă un pahar cu 350 ml de apă în care adăugați sucul de la ½ lămâie și 1 lingură de oțet de mere natural. Această ultimă combinație se poate consuma din oră în oră, până la atenuarea simptomelor.

Strugurele ursului pentru pietre la rinichi

Cunoscută pentru efectele sale benefice asupra rinichilor, această plantă previne infecțiile și ajută totodată la curățarea tractului urinar. Unii recomandă 500 mg de plantă, de 3 ori pe zi în cazul calculilor renali.

Rădăcină de păpădie pentru pietre la rinichi

Păpădia este un leac eficient pentru purificarea organismului la început de primăvară. Are proprietăți diuretice și susține funcția renală. Se pot lua câte 500 mg de rădăcină de păpădie, de 2 ori pe zi.

Coada-calului pentru pietre la rinichi

Ceaiul de coada-calului este un remediu bine-cunoscut pentru afecțiunile tractului urinar. Ajută la eliminarea excesului de acid uric și de apă din rinichi.

Se pot consuma câte 3-4 căni de ceai de coada-calului pe zi. Planta se poate administra și sub formă de capsule (2 g pe zi).

Suc de rodie pentru pietre la rinichi

Sucul de rodie este apreciat pentru calitățile sale benefice asupra sistemului cardiovascular. Se pare că este util și împotriva pietrelor la rinichi, datorită proprietăților sale astringente.

Magneziu pentru pietre la rinichi

Unele studii sugerează că suplimentele cu magneziu îmbunătățesc simptomele la persoanele care face deseori pietre la rinichi.

Țelină pentru pietre la rinichi

Semințele de țelină sunt renumite pentru proprietatea lor de a reduce crizele sau atacurile de gută. Țelina și semințele sale au de asemenea efecte tonice asupra rinichilor. Pot fi consumate ca atare sau sub formă de ceai, pentru prevenirea formării calculilor.

În multe cazuri, pietrele la rinichi se formează din cauza alimentației greșite. Este așadar indicat să renunțați pe cât posibil la băuturile energizante și sucurile îndulcite din comerț, la băuturile alcoolice și la produsele alimentare procesate.

Includeți în schimb mai multe fructe și legume în dietă.

Citește și: Cură pentru durerile cauzate de pietrele la rinichi

Sursă: Dr. Edward Group, 10 Natural Remedies for Kidney Stones, Global Healing: https://globalhealing.com/natural-health/remedies-for-kidney-stones/

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.