Plante pentru curățarea și regenerarea sângelui

Informații despre cele mai bune plante pentru curățarea sângelui ne oferă terapeuta austriacă Maria Treben în una din cărțile sale – „Boli specifice femeilor”.

Autoarea este de părere că cele mai multe boli sunt cauzate de o acumulare excesivă de substanțe nocive în sânge, precum acizi, reziduuri, toxine, impurități.

Plante pentru curatarea sangelui

Plante pentru curatarea sangelui: Bearfotos – www.freepik.com

Problema este că aceste substanțe nu pot fi topite, ci doar eliminate, cu ajutorul organelor detoxifiante principale, precum rinichii și plămânii.

Însă nu trebuie să ne îngrijorăm. În fiecare an avem posibilitatea să ne primenim sângele printr-o dietă bogată în verdețuri.

Citește și: Tratament naturist pentru curățarea sângelui

Plante pentru curățarea sângelui

Acest lucru îl putem face mai cu seamă primăvara, când în piețe apar urzicile, păpădia, spanacul, măcrișul, ștevia, pătrunjelul și toate celelalte verdețuri care ajută la purificarea sângelui.

Nimic nu pare mai revigorant după o iarnă bogată în carne și grăsimi decât o cură cu verdețuri sau cu ceaiuri din plante care ajută la curățarea sângelui!

Maria Treben este de părere că o cură cu 2-3 ceaiuri din plante poate face minuni în acest sens. Plantele de mai jos contribuie la înlocuirea celulelor roșii de sânge îmbătrânite cu celule noi și curate.

Or, acest lucru înseamnă deja un pas înainte pentru sănătatea noastră. Iată care sunt rețetele de ceai pentru curățire sângelui recomandate de Maria Treben.

Ceai de urzică pentru curățirea sângelui

Nimic din înfățișarea și „comportamentul” urzicilor pare să dea în vileag beneficiile lor extraordinare pentru organismul uman! Cunoscătorii știu însă ce forță tămăduitoare excepțională se ascunde în frunzele înțepătoare ale urzicilor.

Pe lângă faptul că ajută la purificarea sângelui, urzicile contribuie la și regenerarea sângelui. Iată cum se prepară:

– pune 1 linguriță cu vârf de urzici proaspete la infuzat într-o cană cu apă clocotită

– strecoară și bea infuzia cu înghițituri mici

– se pot consuma până la 4 căni de ceai de urzică pe zi (adică 1 litru)

Ceai de coada-șoricelului pentru curățarea sângelui

Și coada-șoricelului este o plantă plină de virtuți terapeutice! Este cunoscută pentru faptul că oprește sângerările externe.

La nivel intern însă, planta stimulează sângele stagnat și îmbunătățește circulația. Totodată, întărește căptușeala vaselor de sânge și capilarele. Din aceste motiv, coada-șoricelului este folositoare în varice și fibroame.

– pune 1 linguriță de plantă la opărit într-o cană cu apă clocotită

– strecoară și soarbe ceaiul cu înghițituri rare

– poți consuma câte 3 căni de ceai de coada-șoricelului pe parcursul unei zile

Ceai de cicoare pentru curățarea sângelui

Este unul din cele mai vechi remedii pentru curățarea sângelui. Studiile moderne au arătat că rădăcina de cicoare are proprietăți antiinflamatoare și anti-tromboză (împiedică formarea cheagurilor de sânge).

Cicoarea poate îmbunătăți sistemul cardiovascular prin scăderea colesterolulul LDL din sânge, asociat cu ateroscleroza, atacul de cord și accidentul vascular cerebral.

Compușii fenolici pe care îi conține combat nu doar tromboza, ci și aritmia cardiacă. Cafeaua de cicoare poate îmbunătăți notabil echilibrul sângelui și plasmei din corp, reducând astfel riscul afecțiunilor cardiovasculare.

Dacă vrei să folosești cicoarea pentru curățarea sângelui:

– pune 1 linguriță plină cu cicoare mărunțită la infuza într-o cană cu apă clocotită

– lasă la infuzat și strecoară

– bea câte 1 cană de ceai de cicoare pe zi, dimineața

Alte plante pentru curățarea sângelui care apar în recomandările botaniștilor sunt:

• trifoiul roșu
• rădăcina de brusture
• măcrișul
• rădăcina de goldenseal
• rădăcina de strugure de Oregon
• gheara mâței
• vâscul
• cayenne

Citește și: Ceaiuri pentru curățarea sângelui și vindecarea afecțiunilor pielii

Dacă v-a plăcut acest articol și ați găsit informațiile noastre folositoare, împărtășiți-le și prietenilor voștri!

Bibliografie:

1. Food Facts, What Is Chicory Good For? https://foodfacts.mercola.com/chicory.html
2. John Staughton, Vanessa Voltolina, 9 Surprising Benefits Of Chicory, Organic Facts: https://www.organicfacts.net/health-benefits/herbs-and-spices/health-benefits-of-chicory.html
3. Herbs with Rosalee, Yarrow Plant: https://www.herbalremediesadvice.org/yarrow-plant.html
4. Maria Treben, Primenirea sângelui / Regenerarea sângelui, Boli Specifice Femeilor, Editura Gemma Print, București, p. 21

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.