Bicarbonat de Sodiu Pentru Infecţii Urinare şi Diabet

Bicarbonatul de sodiu este unul din cele mai sigure şi versatile substanţe existente pe pământ, fiind util nu doar pentru copt ci şi pentru scopuri medicinale sau de uz casnic. Administrat pe cale internă, bicarbonat de sodiu ajută la mentinerea echilibrului pH-ului din sânge, aceasta fiind de fapt premisa de bază din spatele utilizării sale pentru răceli și infecţii gripale.

bicarbonat de sodiu infectii urinare si diabet

1. Bicarbonat de sodiu pentru boli renale

Există mai multe cauze diferite pentru acidoza tubulară renală, care netratată corespunzător, poate duce la insuficienţă renală. În lipsa unui tratament adecvat, aciditatea cronică din sânge poate duce la întârzierea creşterii, pietre la rinichi, boli osoase sau boli de rinichi cronice. În toate cazurile, primul scop al terapiei este de a neutraliza acidul din sânge, iar acest lucru se poate face foarte uşor cu bicarbonat de sodiu administrat pe cale orala.

> Preparare bicarbonat de sodiu pentru infecţii renale

Amestecul se prepară dintr-o linguriţă de de bicarbonat de sodiu şi o cană de apă rece. Se amestecă bine şi se bea.

> Efectele bicarbonatului asupra tractului urinar

Bicarbonatul de sodiu este un compus alcalin, care contribuie la reducerea acidităţii urinei – cea care cauzează de fapt durerea și senzaţia de arsură din timpul urinării în cazul unor infecţii urinare. Combinaţia de bicarbonat de sodiu și apă poate ameliora aceste simptome. Amestecul de bicarbonat de sodiu cu apă poate fi de ajutor dacă este utilizat încă de la primele simptome ale infecţiei tractului urinar. Bicarbonatul de sodiu reglează echilibrului acido-bazic al urinei acide din sistemul urinar.

Atenţie! Bicarbonat de sodiu și apă nu este un substitut pentru tratamentul conventional de bază al infecțiilor tractului urinar. Se recomandă consultarea medicului înainte de a utiliza bicarbonat de sodiu sau orice alt tratament alternativ. Antibioticele sunt necesare pentru a ucide bacteriile cauzatoare. Lăsată netratată, o infecţie urinară se poate raspândi până la rinichi sau poate intra în sânge.

2. Bicarbonat de sodiu pentru diabet

Un nivel al pH-ului foarte acid poate pune pancreasul, ficatul, și toate organele corpului la risc. Datorită rolului important al ficatului în eliminarea deșeurilor acide din organism, functia hepatica este cea mai expusă la risc atunci când acizii se acumulează, crescând totodată nivelul zahărului din sânge şi riscul de diabet.

Bicarbonatul de sodiu nu înlocuieşte un tratament corespunzător pentru diabet. Există unii mulţi medici folosesc injecții de bicarbonat de sodiu pentru tratarea acidozei metabolice care pot să apară în bolile renale grave, în cazul diabetului zaharat necontrolat, insuficienței circulatorie, stopului cardiac sau acidozei lactice severe.

Vezi si Efecte Secundare și contraindicații  la bicarbonat de sodiu

> Controverse 

Un studiu publicat în anul 2004 a arătat că terapia cu bicarbonat de sodiu pentru diabet rămâne una controversată, deoarece cercetările nu au demonstrat nici scăderea, nici creșterea riscului de mortalitate la persoanele cu diabet. Cu toate acestea, Jurnalul Societății Americane de Nefrologie a publicat în anul 2009 un studiu care sugerează că tratamentele cu bicarbonatul de sodiu au fost asociate cu mortalitatea, ca urmare a scăderii tensiunii arteriale.

 

5 comentarii

  1. fara comentariii ,retetele voastre sunt nepretuite !!!!!! felicitarii si va rugam sa continuatii

  2. Multumim pentru sfaturi ,multe folositoare .

  3. Multumim pentru sfaturi,sant un ajutor f. pretios.

  4. jeni rauh

    cum se foloseste bicarbonatul in cazul diabetului si in ce doza?

  5. atentie la dinti, bicarbonatul albeste dintii dar distruge smaltul… prudenta

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.