BILĂ leneșă – tratament naturist, sfaturi legate de dietă

Dacă aveți dureri abdominale, energie scăzută și lentoare sau încetineală în mișcări, problema poate fi vezica biliară.

Vezica biliară este un sac muscular membranos unde se păstrează bila. Acesta se află chiar sub ficat și este vitală pentru sănătate.

Bila lenesa – tratament naturist si dieta

 

Bila este o substanță verde care conține apă, lecitină, acizi, colesterol, săruri biliare și minerale. O dietă bogată în zaharuri, grăsimi și amidon și săracă în proteine, poate provoca probleme biliare.

Ficatul încetează să mai formeze bilă, iar vezica biliară devine leneșă (din cauza deficitelor nutriționale) în a elibera conținutul, grăsimea care nu poate fi absorbită.

În consecință, această grăsime se leagă de calciu și fier și provoacă constipație. Grăsimile acoperă de asemenea carbohidrații și proteinele, îngreunând digerarea lor.

___________________________

Bilă leneșă – dietă

Persoanele care au probleme cu vezica biliară trebuie să adopte o dietă fără grăsimi și fără zahăr.

Dacă suferiți de bilă leneșă, este important să evitați consumul de prăjeli, carne și pește gras, lactate grase, fructe oleaginoase (ex. nuci), maioneză, ouă, mezeluri, conserve, produse de patiserie.

Cele mai bune alimente sunt verdețurile (salată verde, frunze de păpădie, anghinare, andive), cu ulei de măsline și măsline. Consumați lactate degresate, roșii, vinete, morcovi, fasole verde, dovlecei, ardei, pâine de secară, deserturi cu brânză de vaci și fructe.

Pentru prevenirea mâlului și a pietrelor la bilă, poate fi util o consumul de sucuri verzi (spanac, pătrunjel) bogate în clorofilă, care are efect purificator, amestecate cu suc de morcov sau măr.

___________________________

Vezică biliară lentă – un produs naturist bun

Un produs conceput de cei de la Fares pentru mărirea secreției biliare și eliminarea ei din intestin este suplimentul „Vezică biliară lentă”. Se găsește sub formă de capsule. Conține un amestec de extracte de plante medicinale bogate în principii amare:

– coada-șoricelului
– anghinare
– frunze de boldo
– volbură
– rădăcină de obligeană

 

Boldo este un arbust veșnic verde care crește în Chile. Produce efecte stimulatoare asupra vezicii biliare, a ficatului și a digestiei. Totodată, are acțiune laxativă, fiind indicat în digestie lentă, vezică biliară leneșă și tranzit intestinal încetinit.

Anghinarea ajută la curățarea ficatului de depunerile de grăsime, scade colesterolul și stimulează fluxul biliar, prevenind formarea mâlului.

Volbura, sau „rochița rândunicii” stimulează producția de bilă de către ficat și tranzitul intestinal. Coada-șoricelului este benefică atât pentru bilă, cât și pentru digestie.

Obligeana stimulează secreția și eliminarea bilei. Reduce senzația de greață, balonare, plenitudine și inapetență.

___________________________

Mod de administrare

Se ia câte 1 capsulă, de 3 ori pe zi, în timpul mesei. Pentru un efect mai puternic, se pot administra câte 2 capsule, de 3 ori pe zi. cura durează 3 luni și se poate repeta după o pauză de 1 lună.

Atenție! Produsul nu este indicat copiilor sub 14 ani, femeilor gravide și celor care alăptează. Nu consumați acest produs dacă aveți alergie sau sensibilitate la oricare din componentele lui.

Sursă: Lancula, YOUR GALLBLADDER COULD BE AFFECTING YOUR HEALTH: https://www.lancula.com/blogs/articles/your-gallbladder-could-be-affecting-your-health

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.