TURMERICUL și GHIMBIRUL – cele mai puternice și sigure ANTIINFLAMATOARE

Profesorul Majid Ali – chirurg, patolog, imunolog și alergolog, consideră turmericul și ghimbirul drept cele mai potente, sigure și ieftine antiinflamatoare din lume.

Interesul său vizavi de proprietățile turmericului a început în urmă cu câțiva zeci de ani, când a întrebat-o pe soția lui de ce folosește turmericul când prepară curry (mâncăruri intens condimentate, specifice bucătăriei asiatice).

Ghimbir si turmeric antiinflamatoare naturale

 

„Pentru că rezistă mai mult cu turmeric decât fără turmeric”, i-a răspuns soția. Intrigat de această replică, profesorul Ali a început să facă experimente.

A descoperit că soluțiile foarte slabe de turmeric adăugate la frotiurile de sânge ale pacienților bolnavi conic pot descompune plasma și cheagurile de sângeExperimente realizate cu o soluție slabă de ghimbir au produs rezultate similare.

În studiile anterior publicate, profesorul a remarcat că a făcut observații similare și la soluțiile slabe de vitamina C, vitamina E și taurină.

_________________________________

ANTIINFLAMATOARE NATURALE – TURMERIC ȘI GHIMBIR

Atât turmericul, cât și ghimbirul sunt extrem de apreciate de medicii naturopați din Pakistan. Aceste condimente sunt folosite de mulți ani în medicina indiană (Ayurveda) și chineză în tratamentul cancerului și al altor boli inflamatorii și degenerative.

Profesorul Ali și colegii săi de la Institute of Preventive Medicine au validat rezultatele empirice ale predecesorilor privind eficiența acestor două remedii în numeroase afecțiuni clinice.

Turmericul și ghimbirul reprezintă astăzi principalele alegeri ale profesorului Ali în tratarea persoanelor cu boli inflamatorii și tulburări auto-imune.

Turmericul este folosit în prezent în studii clinice la MD Anderson Center din Texas pentru melanom multiplu și cancerul diferitelor organe (sân, plămâni, colon).

Cercetătorii de la Centru au raportat că principalul compus din turmeric – curcumina, își exercită efectele sale benefice prin modificarea activității unei game variate de mediatori biologi ai răspunsurilor inflamatorii și de vindecare.

Asemenea turmericului, ghimbirul este folosit în sistemele de medicină asiatică în tratamentul problemelor gastrointestinale (greață, diaree, rău de mișcare, rău de sarcină, tulburări de absorbție), artrită, boli de inimă, dureri de cap și infecții cronice.

_________________________________

MODURI DE UTILIZARE

Astăzi, ghimbirul și turmericul sunt recunoscute ca agenți anti-inflamatori naturali puternici. Îi putem folosi ca atare (rădăcină proaspătă), pulbere, capsule.

Condimentele nu trebuie însă administrate zilnic în doze terapeutice pe perioade lungi de timp. Ca regulă generală, se pot administra alternativ: o săptămână turmeric, o săptămână ghimber, în doze de ½ linguriță pe zi.

Ambele condimente pot fi administrate alternativ până la 4 săptămâni în procese inflamatorii acute și infecțioase.

Dr. Ali a descoperit în lucrul cu persoanele răcite½ linguriță de turmeric, luată cu suc de legume sau de grepfrut, de 3 ori pe zi, este mai eficientă decât alte remedii pe bază de condimente.

_________________________________

Sursă: Natural Medicine World, Turmeric, Ginger and Inflammation: https://natmedworld.com/turmeric-ginger-inflammation/

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.