GHIMBIRUL îmbunătățește sensibilitatea la INSULINĂ și previne complicațiile DIABETULUI

Un studiu publicat în anul 2014 în International Journal of Food Sciences and Nutrition a arătat că ghimbirul îmbunătățește sensibilitatea la insulină și reduce inflamația la pacienții cu diabet zaharat de tip 2.

Diabetul este o tulburare metabolică, endocrină, caracterizată printr-un nivel crescut de glicemie și intoleranță la glucoză din cauza rezistenței la insulină.

Ghimbirul previne complicatiile diabetului

INFLAMAȚIA ESTE IMPLICATĂ ÎN DEZVOLTAREA DIABETULUI

Studiile extensive au arătat că inflamația este implicată în patogeneza diabetului și a complicațiilor acestora.

Pacienții cu diabet prezintă caracteristici specifice unui proces inflamator, caracterizat de prezența citokinelor, infiltrației celulelor imune, și distrugerea țesuturilor.

Medicina alopată prescrie persoanelor cu diabet medicamente cu efect modulator asupra inflamației, însă acestea sunt însoțite de efecte secundare. Acesta este motivul pentru care oamenii de știință caută agenți naturali eficienți care nu produc reacții adverse.

__________________________________

GHIMBIRUL REDUCE INFLAMAȚIA LA PACIENȚII CU DIABET 

Ghimbirul conține compuși care pot îmbunătăți rezistența la insulină și a complicațiilor asociate diabetului prin suprimarea căilor de semnalizare inflamatorii.

Cercetătorii iranieni de la Universitatea de Științe Medicinale din Tehran, au analizat efectul consumului de ghimbir asupra statusului glicemic, profilului lipidic și a unor markeri inflamatori la pacienți cu diabet zaharat de tip 2.

La studiu au participat 70 de pacienți cu diabet de tip 2, care au fost împărțiți în 2 grupuri. Un grup a primit 1600 mg de ghimbir pe zi, iar celălalt grup un placebo constând în 1600 mg de făină de grâu pe zi, timp de 12 săptămâni.

 

Vezi și Ghimbirul, cel mai bun prieten al diabeticilor

__________________________________

→ REZULTATE

Rezultatele au arătat că ghimbirul a redus glucoza plasmatică a jeun, hemoglobina glicată (HbA1C) – care măsoară media valorilor glicemice din ultimele 3 luni -, insulina, trigliceridele, colesterolul total, proteina C reactivă (CRP), rezistența la insulină (HOMA) și prostaglandina 2 (PGE2) – o enzimă care produce inflamații.__________________

În baza acestor rezultate, concluzia autorilor a fost că ghimbirul poate fi considerat un tratament eficient pentru prevenirea complicațiilor diabetului.

__________________________________

Surse bibliografice:

1. Gothai S, Ganesan P, Park SY, Fakurazi S, Choi DK, Arulselvan P., Natural Phyto-Bioactive Compounds for the Treatment of Type 2 Diabetes: Inflammation as a Target, Nutrients, 2016 Aug 4;8(8): https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27527213

2. Arablou T, Aryaeian N, Valizadeh M, Sharifi F, Hosseini A, Djalali M., The effect of ginger consumption on glycemic status, lipid profile and some inflammatory markers in patients with type 2 diabetes mellitus, International Journal of Food Science and Nutrition, 2014 Jun; 65 (4) : 515-20: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24490949

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

  1. Mulțumim frumos. ……..!!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.