REMEDII naturiste pentru afecțiunile GINECOLOGICE

Fitoterapeutul Constantin Milică atrage atenția că foarte multe femei tăinuiesc problemele ginecologice pe care le au, din pricina sfielii exagerate, și ajung la medic târziu.

De multe ori, boala este deja avansată și tratamentul, oricare ar fi el, nu mai este la fel de eficient. Cele mai grave forme ale acestor boli sunt de regulă chisturile sau cancerele.

Coada-șoricelului

Profesorul Milică are câteva remedii naturiste pentru fiecare afecțiune în parte, care pot fi încercate după stabilirea unui diagnostic corect de către medicul ginecolog.

• Anexită și metroanexită

Anexita este cunoscută în limbaj popular sub numele de „răceală la burtă”. Este vorba despre o inflamație la nivelul uterului, ovarelor și trompelor, cauzată de o infecție cu microbi.

Simptomele se recunosc prin secreții vaginale abundente, dureri abdominale care ating îndeosebi zona șalelor, febră sau pierderi de sânge în scaun sau urină.

Dacă nu este tratată corespunzător, boala poate recidiva devenind cronică. Consecințele sunt grave: dureri puternice la nivelul bazinului care se intensifică în stări de oboseală, în perioada menstruală sau în sezonul rece. Anexita netratată poate duce la sterilitate.

Tratament naturist:

Cele mai bune plante pentru anexită sunt: gălbenelele, socul, mușețelul, salvia, coada-șoricelului, traista ciobanului, coada racului, urzica, rostopasca, frunzele de nuc, de frasin și de mur, cerențelul, scoarța de stejar. Se administrează sub formă de infuzii sau decoct (fiertură de 20 de minute).

Aceste ceaiuri se pot folosi și sub formă de spălături vaginale, o dată pe zi, sau o spălătură la 2 zile.

_______________________

• Vaginită

Și această afecțiune are la bază o inflamație la nivelul mucoasei vaginale, provocată de infecții cu germeni sau micoze. Simptomele cele mai frecvente sunt usturimea, durerea și mâncărimi puternice la nivel vaginal.

Dacă este vorba despre o infecție cu Trichomonas, secrețiile vaginale au un aspect spumos și o culoare galbenă spre verde. Dacă este vorba despre o candidoză, aceasta are o consistență groasă și provoacă prurit vulvar (mâncărimi).

Tratament naturist:

Se pot face spălături vaginale sau badijonări cu următoarele specii de plante: gălbenele, frasin, pelin, frunze de stejar, urzică, salvie, gălbenele, iasomie, nalbă mare, rădăcină de răchitan sau conuri de hamei.

Aceleași plante se pot administra și intern, sub formă de infuzie sau decoct.

_______________________

• Cervicită

Cervicita mai este cunoscută și ca „metrită”. Este una din cele mai des întâlnite boli ale femeilor, cauzată de o infecție a colului uterin cu microbi, gonococi sau micoze.

Poate fi provocată și de spălături vaginale prea dese sau cu substanțe iritante, precum și de chiuretaje.

Se manifestă prin secreții abundente, vâscoase, uneori însoțite de sânge, mucus sau puroi.

În stadii avansate, cervicita cauzează rănirea colului uterin, iar leziunile se pot transforma în cancer.

Tratament naturist:

Se recomandă spălăturile vaginale cu infuzie de mușețel simplă, sau cu o infuzie din mai multe plante: mușețel, coada șoricelului, gălbenele, coada calului, crețișoară, cerențel, traista ciobanului, salvie, urzică moartă.

Spălăturile se fac zilnic. Se poate folosi și decoctul de scoarță de stejar (10 g de plantă la 1 litru de apă).

_______________________

• Leucoree

O altă problemă frecventă a femeilor este leucoreea. Se manifestă prin scurgeri vaginale abundente de culoare albă, cu o consistență fluidă sau vâscoasă. Poate fi cauzată de factori hormonali, fiziologici (vârsta pubertății, sau patologici (o infecție cu bacterii, fungi, protozoare sau germeni saprofiți).

Tratament naturist:

Se administrează ceaiuri din urzică albă, răchitan, traista ciobanului, coada calului, troscot, coada racului, cerențel, sunătoare sau crețișoară. Se beau câte 2-3 căni pe zi.

Tratamentul extern presupune efectuarea de spălături vaginale sau băi locale, de 2 ori pe zi, cu următoarele plante: mușețel, lavandă, gălbenele, coada șoricelului, frunze de nuc, urzică vie, pelin, salvie, rădăcină de nalbă mare sau scoarță de stejar.

_______________________

Sursă: Farmacia Verde, Bolile aparatului genital: http://www.farmacia-verde.ro/2008/06/29/bolile-aparatului-genital/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.