MAGNEZIUL ajută la recuperarea rapidă din DEPRESIE, ANXIETATE și alte probleme asociate

Depresia este o tulburare a stării de spirit tot mai des întâlnită în societatea în care trăim. Cel suferind se simte descurajat sau deznădăjduit, este marcat de pesimism, nu simte plăcere pentru nimic, este trist, abătut și are un grad de activitate scăzut.

Medicamentele antidepresive nu sunt întotdeauna eficiente, ba în mod paradoxal, pot crește rata de suicid îndeosebi în rândul tinerilor.

Un studiu din 2012 a arătat acest lucru, și anume că inhibitorii selectivi ai recaptării serotoninei (ISRS) pot duce la înrăutățirea ideilor de suicid la persoanele vulnerabile.

O alternativă mai sigură la antidepresivele sintetice ar putea fi magneziul. Există numeroase dovezi care au asociat deficitul de magneziu cu patologii la nivelul sistemului nervos.

Cei mai mulți dintre noi suferim de o lipsă a acestui mineral din corp din cauză că doar 16% din cantitatea de magneziu din grâul integral rămâne în făina rafinată folosită la pâine și alte produse de panificație pe care le consumăm. Totodată, magneziul a fost eliminat din cele mai multe rezerve de apă de băut.

Ionii de magneziu reglează fluxul ionilor de calciu în canalele de calciu neuronal, ceea ce înseamnă că lipsa acestui mineral poate cauza daune neuronale, precum depresia.

Un studiu publicat în 2006 în Jurnalul Medical Hypotheses a arătat că administrarea unei doze de 125-300 mg de magneziu la fiecare masă și seara, la culcare, a produs o recuperare rapidă a persoanelor cu depresie majoră. Rezultatele au apărut în mai puțin de o săptămână.

Suplimentarea cu magneziu s-a dovedit benefică și în alte afecțiuni/simptome înrudite sau care acompaniază depresia majoră, precum:

– dureri de cap
– leziuni traumatice cerebrale
– anxietate, iritabilitate, insomnie
– depresie postpartum
– abuz de alcool, tutun sau cocaină
– hipersensibilitate la calciu
– pierderi de memorie de scurtă durată
– idei suicidale
– scăderea IQ-ului

Lipsa de magneziu din dietă, cuplată cu un nivel crescut de calciu și cu stres, pot duce la alte simptome asociate, precum agitație, anxietate, confuzie, astenie, probleme cu somnul, dureri de cap, delir, halucinații sau hiperexcitabilitate.

Un studiu recent, din 2017, realizat pe 126 de bărbați și femei cu depresie ușoară și moderată, a arătat că magneziul a îmbunătățit simptomele de depresie și anxietate.

Participanții au fost împărțiți în două grupuri: 62 de persoane au primit un supliment cu magneziu de 248 mg (clorură de magneziu), timp de 6 săptămâni, după care au făcut o pauză de 6 luni. Celălalt grup a petrecut 6 săptămâni fără magneziu, apoi a primit același tratament ca primul grup.

Participanții au primit chestionare pentru evaluarea stării lor de depresie și anxietate la începutul studiului și la fiecare 2 săptămâni pe parcursul tratamentului.

În timpul tratamentului, scorurile de depresie și anxietate au fost îmbunătățite semnificativ. Totodată, a scăzut riscul de dureri de capÎn perioada de pauză, scorurile de depresie nu s-au schimbat, iar anxietatea s-a agravat.

Dat fiind că simptomele s-au îmbunătățit în 2 săptămâni, magneziul ar putea fi considerat un remediu cu acțiune rapidă în depresia ușoară și moderată.

Acest mineral este implicat în peste 300 de reacții biochimice în corp, inclusiv în producția de energie și sinteza neurotransmițătorilor care controlează dispoziția.

__________________________________________________________________________________________________________

Bibliografie:

1. Emily K. Tarleton, Benjamin Littenberg, Charles D. MacLean, Amanda G. Kennedy and Christopher Daley, Role of magnesium supplementation in the treatment of depression: A randomized clinical trial, PLoS One. 2017: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5487054/

2. George A. Eby, Karen L.Eby, Rapid recovery from major depression using magnesium treatment, Medical Hypotheses, Volume 67, Issue 2, 2006, Pages 362-370: https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0306987706001034

3. Natural Society, Study: How Magnesium Supplementation Could Help with Depression: http://naturalsociety.com/magnesium-supplementation-may-help-with-depression/

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.