NALBA și PĂTLAGINA închid RĂNILE cauzate de ULCERUL VARICOS

Cunoscută în popor și sub numele de cașul-popii, nalba crește în mod spontan prin grădini. Există mai multe specii de nalbă, toate având proprietăți similare.

Dincolo de frumusețea și gingășia florilor sale, această plantă ascunde virtuți terapeutice puternice. Beneficiile sale se datorează îndeosebi conținutului de substanțe mucilaginoase și tanante.

Are efecte curative asupra sistemului respirator și a celui gastrointestinal. Este renumită pentru capacitatea de a reduce inflamația mucoaselor din organism, fiind indicată în gastrite, ulcere gastrice și intestinale, precum și în inflamațiile cavității bucale.

Este un remediu eficient pentru tuse, bronșită, amigdalită, gură uscată, și mai ales pentru răgușeală (laringită). Ajută inclusiv la eliminarea secrețiilor pulmonare abundente și la tratarea emfizemului pulmonar și a cancerului laringelui.

Mai puțin cunoscute sunt utilizările sale la nivel extern. Nalba tratează cu succes alergiile tenului, rănile, abcesele, umflăturile de mâini și de picioare, fracturile, flebitele și ulcerele varicoase.

___________________________________________________________________________________________________________

Terapeuta austriacă Maria Treben recomandă în cartea ei „Sănătate din Farmacia Domnului” nalba persoanelor care suferă de ulcerul varicos.

Singura condiție este ca nalba să fie folosită în stare proaspătă. Se asociază cu pătlagină și se folosește sub formă de băi și comprese.

___________________________________________________________________________________________________________

Tratament pentru ulcer varicos

Pentru efectuarea băilor de picioare, afectate de ulcer varicos, se folosesc 2 mâini de nalbă (flori, frunze, tulpini). Plantele se pun într-o oală mare, și se toarnă peste ele 5 litri de apă. Se acoperă și se lasă peste noapte.

A doua zi, Amestecul se încălzește și se strecoară. Baia durează 20 de minute și trebuie să fie cât mai caldă posibil (cât suportă fiecare). Apa poate fi reîncălzită și folosită încă de două ori.

Și plantele rămase după filtrare pot fi utilizate sub formă de comprese. Se încălzesc în puțină apă și se amestecă apoi cu făină de orz, pentru a obține un terci. Acesta se întinde pe o bucată de pânză, care se aplică pe zona afectată, cât este cald.

___________________________________________________________________________________________________________

Frunzele de pătlagină ajută în caz de ulcere varicoase cu răni deschise, chiar și când acestea sunt vechi de 10-15 ani.

Planta trebuie să fie la rândul ei proaspătă. Frunzele se spală bine în apă călduță și se aplică umede pe rana deschisă. Se lasă să acționeze peste noapte.

___________________________________________________________________________________________________________

Sursă: Maria Treben, Cașul-Popii, Nalba, Sănătate din Farmacia Domnului, Editura Hungalibri, Miercurea-Ciuc, 2007, pp. 11-12

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.