SPIRULINA crește rezistența CREIERULUI la ÎMBĂTRÂNIRE

Spirulina a început să fie consumată ca aliment de către populațiile aztece și mayașe, în jurul anului 1450. În prezent, este utilizată de NASA ca sursă de hrană pentru astronauți.

Datorită conținutului nutrițional foarte bogat, această algă este considerată hrana viitorului. 70% din compoziția spirulinei este constituită din proteine complete, iar restul de 30% în mare parte din acizi grași esențiali.

Pudră de Spirulină

Conține o pleiadă de minerale (calciu, magneziu, fosfor, seleniu, fier, zinc, potasiu), vitamine (complexul B), grăsimi bune (acid linoleic, acid alfa-linoleic, acid gama-linoleic, DHA și EPA) și antioxidanți.

Dincolo de densitatea de nutrienți conținuți, spirulina oferă protecție creierului împotriva daunelor radicalilor liberi. Aceasta crește activitatea a două enzime: catalază și glutation peroxidază.

Spre deosebire de antioxidanții simpli, care doar neutralizează radicalii liberi înainte ca aceștia să devină activi, cele 2 enzime stimulate de spirulină sunt mult mai puternice și continuă să neutralizeze radicalii liberi, făcând creierul mai rezistent la îmbătrânire.

Datorită faptului că reduce nivelurile proteinelor beta-amiloide din creier, spirulina previne boala Alzheimer. Aceste proteine se găsesc în concentrații mari în creierul persoanelor care suferă de această formă de demență.

Studiile pe animale au arătat că spirulina îmbunătățește rezultatele la testele de memorie și funcționarea cognitivă.

Un alt beneficiu al acestei alge marine este reducerea daunelor neuronale cauzate de un accident vascular cerebral, care se datorează acțiunii sale antiinflamatoare. Spirulina îmbunătățește aprovizionarea cu sânge a celulelor creierului afectate și previne moartea celulelor.

Mai multe despre beneficiile consumului de spirulină puteți citi în acest articol.

Moduri de administrare

Spirulina se găsește în farmacii și la magazinele naturiste sub formă de pulbere sau capsule. Pudra de spirulină se amestecă într-un pahar cu apă sau se poate adăuga în diferite rețete crude, precum smoothie-uri, batoane energizante și alte deserturi fără foc.

Doza zilnică recomandată de spirulină este de 3-5 grame. Această cantitate poate fi consumată în 2-3 reprize de-a lungul zilei. După ce organismul s-a obișnuit, doza se poate crește.

Este bine să începeți cu o doză mai mică, deoarece spirulina determină o detoxifiere completă a organismului, și pot să apară reacții adverse:

– febră ușoară (datorată proteinelor care crește metabolismul și implicit temperatura corpului)
– colorarea scaunului în verde sau negru (nu trebuie să vă speriați)
– gaze excesive (asociate cu repararea sistemului digestiv)
– stări de agitație (datorate procesului de transformare a proteinelor în energie)
– coșuri și mâncărimi ale pielii temporare (datorate curățării colonului)
– insomnie (acest semn indică faptul că organismul este epuizat și are nevoie de odihnă)

În perioada în care consumați zilnic spirulină este important să beți cât mai multă apă, pentru a ajuta corpul să o absoarbă.

Precauții și contraindicații

Deși este un supliment alimentar foarte sănătos, spirulina nu este recomandată persoanelor care suferă de alergii la iod sau fructe de mare, persoanelor cu hipertiroidism, femeilor gravide și femeilor care alăptează.

_______________________________________________________________________________________________

Bibliografie:

University Health News, Nutrition, Amazing Algae: Spirulina Benefits For Your Brain and Much More:http://universityhealthnews.com/daily/nutrition/amazing-algae-spirulina-benefits-for-your-brain-and-much-more/

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.