Consumați zilnic SPIRULINĂ – un aliment foarte hrănitor, cu efecte puternice asupra corpului și creierului

Într-o societate care se hrănește tot mai precar, spirulina poate fi considerată un aliment salvator. Această algă este considerată unul din cele mai nutritive alimente de pe pământ.

Este foarte bogată în proteine, vitamine din complexul B, vitamina C, vitamina D, vitamina E, fier, magneziu, potasiu, cupru, mangan, acizi grași esențiali Omega 3 și Omega 6.

Spirulină

Spirulină

Conține cantități mici din aproape fiecare nutrient de care organismul nostru are nevoie. Datele istorice consemnează utilizările spirulinei încă de pe vremea aztecilor, secolele 13-16. Aceștia o consumau datorită conținutului bogat în proteine.

Proteinele din spirulină sunt proteine complete, fiind superioare celor regăsite în ouă. Spirulina conține toți aminoacizii esențiali de care corpul nostru are nevoie, și pe care nu-i poate produce singur.

Spirulina a redevenit faimoasă după ce NASA a propus-o ca o sursă de hrană pentru astronauți. Spirulina are proprietăți antiinflamatoare și antioxidante puternice, prin care ne apără de daunele radicalilor liberi cauzatori de inflamații cronice, cancer și alte boli grave. Principalul antioxidant din spirulină, care-i oferă culoarea specifică, se numește ficocianină.

Spirulina reduce nivelul colesterolului LDL și al trigliceridelor și implicit riscul bolilor de inimă. Un studiu realizat de greci a arătat că 1 gram de spirulină pe zi reduce trigliceridele cu 16,3% și colesterolul LDL cu 10%.

Mai mult decât atât, spirulina împiedică oxidarea grăsimilor (colesterolul) din sânge, prevenind astfel numeroase boli grave.

Testele pe animale au arătat că spirulina are proprietăți anticancerigene și reduce incidența și dimensiunea tumorilor.

Spirulina reduce totodată și nivelul tensiunii arteriale, ajutând astfel la prevenirea unui atac de cord, a unui accident vascular precum și a bolilor renale cronice. Rezultate bune au fost obținute cu câte 4,5 grame de spirulină pe zi la persoanele cu tensiunea arterială normală.

Această algă îmbunătățește simptomele rinitei alergice, o inflamație a căilor nazale cauzată de alergenii din mediu, de praf, de păr de animale sau alți factori: rinoreea, strănutul, congestia nazală și mâncărimea.

Cumpara de aici 

[wcepe_products ids=’5930,7870,7868,2977′ button=’Cumpără aici’]

Spirulina este fără îndoială unul din cele mai bune remedii pentru anemie, o afecțiune care provoacă slăbiciune și oboseală. Eficiența sa se datorează faptului că crește conținutul de hemoglobină din celulele roșii de sânge.

Totodată, spirulina îmbunătățește funcția sistemului imunitar.

Studiile pe animale au arătat că spirulina ajută la scăderea nivelului de zahăr din sânge, în unele cazuri dovedindu-se mai eficientă decât Metformin, un medicament antidabetic popular. Un studiu uman realizat de cercetătorii indieni a arătat că 2 g de spirulina a redus semnificativ valoarea zahărului din sânge la persoane cu diabet de tip 2.

Alte beneficii ale consumului de spirulină sunt detoxifierea corpului de metale nocive, precum arsenic, întărirea mușchilor și creșterea rezistenței la efort.

Doza zilnică standard este de 1-3 grame pe zi, însă aceasta poate crește până la 10 grame pe zi.

Surse articol:
1. https://authoritynutrition.com/10-proven-benefits-of-spirulina/
2. http://www.foodmatters.com/article/top-12-reasons-to-use-spirulina

 

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

24 comentarii

  1. Incorect, spirulina nu este un aliment ci un supliment alimentar

  2. Bună seara! Nu se ia înainte de masă –stimuleaza digestia …

  3. Cura pt slăbit rapid…spirulina+Catina q10

  4. Are un gust ingrozitor pulberea. Nu poti sa o amesteci cu lichide ca se lipeste de lingurita, pahar, deci cel mai bine este sa fie consumata sub forma de pastile.

  5. Pt tiroida autoimuna nu este bună.

  6. Este bun si pt copii
    (7 ani) ? 😊

  7. Radacina de gard si seul de tufa sunt cele mai eficace…atitea leacuri si retete ca te salvezi ca la doctorul Ciomu….

  8. si mai face si noduli pe tiroida

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.