GHIMBIRUL reduce intensitatea și durata DURERILOR menstruale (studii)

   Mai multe studii umane confirmă eficacitatea ghimbirului în ameliorarea durerilor menstruale și reducerea mai multor simptome asociate cu sindromul premenstrual.

Rădăcina de ghimbir este folosită în medicina indiană ayurveda de foarte mult timp, îndeosebi ca remediu împotriva durerilor.

Ghimbirul Reduce Durerea Menstruală

   Studiile recente au confirmat că acest condiment popular are proprietăți antiinflamatoare remarcabile.

   Cercetătorii iranieni de la Universitatea Shahed din Tehran – Herbal Research Center au testat efectele ghimbirului pe participante cu dismenoreea primară (durerea menstruală).

    La acest studiu au fost participat 120 de studente de la Universitatea Shaded, diagnosticate cu dismenoree primară moderată sau severă. Acestea au fost împărțite în mod aleatoriu în 2 grupuri egale.

Un grup a primit ghimbir (capsule de 500 mg de pudră de ghimbir, de 3 ori pe zi), iar celălalt grup a primit un placebo.

În primă fază, tratamentul a început cu 2 zile înainte de debutul perioadei menstruale și a continuat până în a 3-a zi. În faza a doua, participantele au primit ghimbir sau placebo doar în primele 3 zile ale perioadei menstruale.

    Rezultatele au arătat diferențe foarte mari în severitatea și durata durerii între cele două grupuri, în ambele faze. Tratamentul cu ghimbir timp de 5 zile a redus semnificativ intensitatea și durata durerii menstruale.

    Un alt studiu, realizat tot la Universitatea de Științe Medicale din Tehran – Nursing and Midwifery School – a arătat că ghimbirul a fost la fel de eficient în reducerea durerilor menstruale ca și două antiinflamatoare sintetice populare: ibuprofen și acidul mefenamicSuperioritatea ghimbirului constă în faptul că acesta nu are efecte adverse.

   Un alt studiu, efectuat de cercetătorii americani și coreeni a arătat eficiența unor doze de 750-2.000 mg de ghimbir pudră în primele 3-4 zile ale ciclului menstrual la femeile cu dismenoree primară.

  Ghimbirul reduce inclusiv simptomele emoționale, psihologice și comportamentale asociate sindromului premenstrual, potrivit unui studiu efectuat de cercetătorii iranieni:

– dureri de cap, sensibilitate a sânilor, dureri de spate, dureri abdominale, îngrășare, umflarea extremităților, rigiditate musculară, probleme gastrointestinale, greață

– oboseală, lipsă de energie, insomnie, dificultăți de concentrare, apetit crescut sau scăzut

– agitație, iritabilitate, anxietate, depresie, tristețe, sensibilitate la plâns, sentimente de izolare

Înainte de a utiliza ghimbir, citiți cu atenție contraindicațiile.

___________________________________________________________________________________________________

Bibliografie:

1.  Rahnama P, Montazeri A, Huseini HF, Kianbakht S, Naseri M. 2012, Effect of Zingiber officinale R. rhizomes (ginger) on pain relief in primary dysmenorrhea: a placebo randomized trial: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22781186

2.  Ozgoli G1, Goli M, Moattar F., 2009, Comparison of effects of ginger, mefenamic acid, and ibuprofen on pain in women with primary dysmenorrhea: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19216660

3.  Daily JW, Zhang X, Kim da S, Park S., 2015, Efficacy of Ginger for Alleviating the Symptoms of Primary Dysmenorrhea: A Systematic Review and Meta-analysis of Randomized Clinical Trials: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26177393

4.  Samira Khayat, Masoomeh Kheirkhah, Zahra Behboodi Moghadam, Hamed Fanaei, Amir Kasaeian and Mani Javadimehr, 2014, Effect of Treatment with Ginger on the Severity of Premenstrual Syndrome Symptoms: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4040198/

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.