Suc de MORCOV cu MIERE – remediu pentru RIDURI, RĂNI, INFECȚII, afecțiuni BUCALE

Sucul de morcov este un produs cosmetic veritabil. Se poate folosi atât intern, dar și extern. Consumat zilnic, sucul de morcov curăță organismul din interior spre exterior. Prin eliminare unor cantități mari de toxine, aspectul pielii va fi semnificativ îmbunătățit.

Sucul de morcov este de altfel un remediu eficient pentru afecțiunile mai severe ale pielii, după cum veți citi mai jos în acest articol.

Suc de Morcov și Miere - Pentru Piele

Suc de Morcov și Miere – Pentru Piele

Suc de morcov cu miere – rețetă

Ingrediente

• 100 ml de suc de morcov
• 100 g de miere

Preparare

Sucul de morcov se poate obține cu ajutorul storcătorului electric. Dacă nu aveți un astfel de aparat în casă, mixați morcovul în blender sau dați-l pe răzătoare, și stoarceți sucul manual, printr-o sită fină sau printr-un tifon.

Imediat după extragere, amestecați-l cu mierea de albine și păstrați-l într-un borcănel de sticlă, la frigider.

Indicații terapeutice

Potrivit profesorului Constantin Milică, acest remediu are proprietăți antiseptice. Totodată, ajută la hrănirea pielii și la cicatrizarea rănilor.

– eczeme uscate sau supurânde
– afecțiuni bucale sau ale gâtului
– leziuni ale mucoaselorâ
– infecții ale pielii
– impetigo
– riduri, ten îmbătrânit și obosit

Moduri de utilizare

Pentru afecțiunile externe, soluția se aplică pe zonele afectate, sub formă de comprese, sau se fac badijonări ale pielii.

În afecțiunile gurii, soluția se folosește sub formă de gargară, de 2-3 ori pe zi, câte 3-4 minute.

Cercetătorul Ovidiu Bojor recomandă folosirea morcovului ca remediu cosmetic, pentru prevenirea îmbătrânirii și ridării pielii și reducerea petelor tenului asociate cu vârsta, și pentru împrospătarea aspectului pielii. Acesta se poate aplica pe piele sub formă de suc (se fac loționări zilnice), ras pe răzătoare simplu, ori amestecat cu smântână (ca mască de față).

Profesorul Bojor spune de asemenea că morcovul este analgezic, antihemoragic și cicatrizant, și că poate fi folosit cu succes în eczeme, răni, pecingine, abcese, cancer de piele sau epiteliom.

Administrare internă

Cu siguranță că acest sirop natural de morcov și miere se poate administra și intern, având beneficii nenumărate asupra organelor interne. Se poate adăuga și puțin suc de lămâie.

Dacă se bea câte 1 pahar de suc de morcov dimineața sau înainte de mese, va reface nivelul scăzut de energie.

Datorită efectelor sale depurative, sucul de morcov elimină toxinele din corp și ajută la tratarea dermatozelor. Se poate bea de asemenea în reumatism, gută, artrită, diabet, anemie, pentru creșterea rezistenței organismului la infecții și pentru îmbunătățirea acuității vizuale.

Surse articol:
1. http://www.farmacia-verde.ro/2013/04/03/forme-de-utilizare-a-morcovului-in-medicina-si-alimentatie/
2. „Sănătate Prin Semințe, Legume și Fructe”, Ovidiu Bojor, Catrinel Perianu

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.