Suc de morcov, ghimbir și turmeric – un tonic excelent pentru sănătate

Culoarea vibrantă a acestui suc ne spune foarte multe despre beneficiile sale asupra sănătății.

Nuanța portocalie provine de la antioxidanți, compuși care protejează organismul de îmbătrânirea prematură și de bolile cronice.

Suc de morcov, ghimbir și turmeric - un tonic excelent pentru sănătate

Suc de morcov, ghimbir și turmeric – un tonic excelent pentru sănătate

Este fortifiant, imunostimulator, energizant, aromat și decongestionant.

Suc de morcov, ghimbir și turmeric – rețetă

Ingrediente

• 8 morcovi
• 1 lămâie
• 1 bucățică de rădăcină de ghimbir
• 1 bucățică de rădăcină de turmeric
• 1 linguriță de miere

Preparare

Curățați toate legumele de coajă și lămâia și dați-le prin storcătorul electric. În sucul obținut adăugați mierea, amestecați până se dizolvă și serviți.

Beneficii

Turmericul este un antiinflamator natural puternic. Totodată, are efecte antioxidante, detoxifiante, diuretice și antiartritice. Lista efectelor sale terapeutice este impresionantă:

previne formarea cheagurilor de sânge
– reduce simptomele de depresie
– luptă cu inflamațiile cronice
– îmbunătățește simptomele de artrită
– combate diabetul
– previne și ajută la tratarea cancerului
– previne boala Alzheimer
– susține sănătatea ficatului
– ajută la reglarea colesterolului
– combate obezitatea
– ajută la detoxifierea organismului
– reduce durerea în mod natural

Nu trebuie consumat în cantități mari, deoarece poate irita stomacul. Trebuie evitat de persoanele cu pietre la bilă deoarece poate cauza crampe.

Cereți sfatul medicului dacă urmați un tratament cu anticoagulante sau antiinflamatoare.

Ghimbirul: 

– reduce greața și răul de mișcare
– combate infecțiile fungice
– previne ulcerul stomacal
– inhibă creșterea celulelor canceroase
– reglează zahărul din sânge
– calmează durerile musculare și articulare
– reduce durerile menstruale
– calmează un stomac deranjat
– reduce gazele, flatulența și balonarea
– scade nivelul colesterolului
– îmbunătățește funcția creierului
– reduce inflamația

Morcovul:

– protejează sănătatea oculară
– apără organismul de radicalii liberi
– combate inflamațiile, bacteriile și virusurile
– reduce riscul unui accident vascular cerebral
– are proprietăți anticancerigene
– susține sănătatea orală
– ajută la vindecarea rănilor
– protejează pielea, creierul și funcțiile cognitive

______________________________________

Bibliografie:

1. Raw Food Recipes, Turmeric, Carrot, and Ginger Remedy: http://rawfoodrecipes.com/recipes/turmeric-carrot-and-ginger-remedy-2/

2. Dr. Axe, 12 Turmeric Benefits that Rival Medications: https://draxe.com/turmeric-benefits/

3. Dr. Axe, 12 Major Benefits of Ginger for Body & Brain: https://draxe.com/10-medicinal-ginger-health-benefits/

4. Dr. Axe, Top 7 Ways Carrot & Carrot Juice Benefit Your Body: https://draxe.com/carrot-juice/

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.