SUCUL de MORCOV reface PIERDERILE de ENERGIE și celulele FICATULUI – util în ANEMIE, afecțiuni RESPIRATORII și CARDIACE

Profesorul Constantin Milică spune că ar trebui să mâncăm cu toții cel puțin un morcov crud pe zi sau să bem un pahar cu suc de morcov preparat în casă.

Îl consideră un aliment indispensabil în alimentația copiilor și a vârstnicilor, precum și un remediu util pentru persoanele care suferă de anemie, lipsă de vitamine, afecțiuni hepatice și biliare, respiratorii și cardiovasculare.

Un studiu din 2011 a arătat că sucul de morcov crește statusul antioxidant total al organismului. Mai mult, acesta poate ajuta la protejarea sistemului cardiovascular și la întărirea imunitățiiDatorită antioxidanților, este un combatant eficient al îmbătrânirii premature.

Sucul de morcov conține foarte mult potasiu, vitamina A, vitamina K și vitamina C. Conținutul lor bogat în antioxidanți explică motivul pentru care este atât de des recomandat și utilizat în prevenția sau chiar tratamentul cancerului.

Studiile au asociat consumul de morcov cu un risc mai mic de cancer stomacal (cu 26%), cancer mamar și leucemie.

Pentru bogăția de vitamine naturale și săruri minerale are efecte bune în imunitatea scăzută. Pentru creșterea capacității de apărare a organismului de boli și infecții, poate fi consumat în stare concentrată sau diluată (cu apă sau alt suc), câte 100-300 ml pe zi, dimineața pe stomacul gol.

Este îndeosebi benefic pentru persoanele care se plâng de oboseală permanentă, pentru cei convalescenți, pentru bătrâni, femei gravide, bebeluși cu diaree și copii care au probleme de creștere.

Administrat pe stomacul gol – un pahar dimineața sau înaintea meselor, poate ajuta la refacerea energiei și tratarea problemelor gâtului.

Sucul de morcov poate ajuta la îmbunătățirea vederii, tratarea afecțiunilor pectorale, pulmonare și renale, precum și la refacerea celulelor hepatice afectate de hepatită, ciroză sau ascită.

Poate fi asociat cu suc de lămâie, sfeclă, tulpini de țelină, ridiche, varză, pătrunjel sau andive. În combinație cu spanac este util în hipertensiune arterială, ateroscleroză, diabet, afecțiuni gastrointestinale, respiratorii și cutanate.

________________________________________________________________________________________________________

Bibliografie:

1. Farmacia Verde, Forme de utilizare a morcovului în medicina și alimentație: http://www.farmacia-verde.ro/2013/04/03/forme-de-utilizare-a-morcovului-in-medicina-si-alimentatie/

2. Medical News Today, What are the health benefits of carrot juice? https://www.medicalnewstoday.com/articles/320297.php

3. Andrew S Potter, Shahrzad Foroudi, Alexis Stamatikos, Bhimanagouda S Patil, Farzad Deyhim, Drinking carrot juice increases total antioxidant status and decreases lipid peroxidation in adults, Nutr J. 2011: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3192732/

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.