CEAI pentru PURIFICAREA organismului – rețeta Maria Treben

Ingredientul principal al acestui ceai pentru purificarea organismului este ciuboțica-cucului. Prin efectele sale de curățare a sângelui, ajută la eliminarea toxinelor care produc dureri articulare și reumatice.

Are totodată efecte bune asupra sistemului nervos și respirator, asupra inimii și rinichilor. Este recomandată în tuse, boli pulmonare, afecțiuni renale, constipație cronică, circulație deficitară, dureri de cap, stres, insomnie, amețeală.

Ceai purificarea organismului

Proprietăți similare are și urzica. Este la rândul ei o plantă eficientă pentru detoxifierea corpului și totodată pentru hrănirea lui.

Ajută totodată la creșterea nivelului de hemoglobină și îmbunătățirea circulației sangvine, la reducerea nivelului de zahăr din sânge, la prevenirea și tratarea anemiei și nu în ultimul rând la eliminarea stărilor de oboseală fizică sau psihică.

Urzicile stimulează apetitul și ajută la recăpătarea forțelor fizice. Acționează și la nivelul sistemului imunitar, ajutând la eliminarea virusurilor și bacteriilor și la întărirea capacității naturale de apărare.

Ceaiul de urzici combate tusea, astmul, tuberculoza și curăță plămânii. Este util în diaree, constipație, dizenterie și hemoroizi, retenție de apă, pietre la rinichi și infecții urinare.

Ceaiul de păpădie este benefică atât pentru curățarea sângelui, cât și pentru curățarea ficatului și a vezicii biliare.

_______________________________________

Ceai pentru purificarea organismului

Terapeuta austriacă Maria Treben recomandă o formulă de ceai depurativ care conține toate aceste plante.

Ingrediente

50 g de ciuboțica-cucului
15 g de urzici
15 g de rădăcină de păpădie
5 g de soc (muguri și ramuri tinere care apar primăvara)

Preparare

Se amestecă toate plantele și se păstrează într-un borcan de sticlă sau într-o pungă de hârtie.

Pentru prepararea ceaiului, se pune 1 linguriță de amestec într-o cană și se toarnă peste plante apă clocotită. Se lasă la infuzat 3 minute, după care se filtrează.

Se pot bea câte 2 căni de ceai pe zi, cu înghițituri mici. După gust, se poate adăuga miere.

_______________________________________

Bibliografie:

1. The Right Tea, Nettle Tea, The Health Benefits Behind Stinging Nettle: https://www.therighttea.com/nettle-tea.html

2. Farmacia verde, Ciuboţica cucului, un expectorant natural: http://www.farmacia-verde.ro/2008/12/07/ciubotica-cucului-un-expectorant-natural/

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.