Bananele negre combat celulele anormale care pot duce la cancer

Oamenii de știință au descoperit că bananele coapte complet, cu puncte negre pe coajă, au efecte anticancerigene.

În timp ce studiau efectele diferitelor fructe și legume și efectele lor asupra sănătății, cercetătorii japonezi de la Facultatea de Științe Farmaceutice de la Universitatea Teikyo au observat că o substanță din bananele coapte crește capacitatea imunitară.

Bananele coapte complet combat celulele anormale și care pot duce la cancer

Bananele coapte complet combat celulele anormale și care pot duce la cancer

Cercetătorii au denumit această substanță Factorul de Necroză Tumorală Alfa (TNF-alfa) și au observat că ea crește odată cu maturizarea bananelor.

Pe măsură ce se coc complet și dezvoltă pete negre pe coajă, bananele au o capacitate anticancerigenă de 8 ori mai mare decât bananele verzi sau doar galbene.

Cu cât mai negre sunt bananele, cu atât mai bogate sunt în antioxidanți, și mai sănătoase.

Mecanisme de acțiune

Acțiunea anticancerigenă a compusului TNF-alfa se datorează faptului că acesta stimulează producția de celule albe de sânge (leucocite). Acestea ajută la combaterea celulelor tumorale din corp.

Cercetătorii au ajuns la concluzia că bananele coapte acționează în mod asemănător cu un compus chimic care stimulează imunitatea, administrat intravenos ca și agent anticancerigen, numit Letinan.

Dintre fructele și legumele testate, alte câteva s-au remarcat prin efectele lor imunostimulatoare: usturoiul, ghimbirul, varza, kiwi, strugurii, vinetele și pepenele.

Potrivit rezultatelor acestui studiu, consumul de banane coapte ar putea ajuta la prevenirea bolilor moderne și a carcinogenezei.

Pentru creșterea funcției imunitare și prevenirea bolilor, este suficient să consumăm câte 1-2 banane coapte pe zi.

Cu toate acestea, trebuie să știm că bananele negre, coapte, au un conținut mai mare de zahăr decât bananele verzi sau galbene.

Deși fructoza naturală din ele este naturală și mai sănătoasă decât zahărul rafinat, persoanele care au diabet sau glicemia mare trebuie să evite consumul de banane coapte.

Sursă:http://www.herbs-info.com/blog/scientists-find-ripe-banana-dark-patches-combats-abnormal-cells-and-cancer/

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.