CIOCOLATĂ „la minut” – desert vegetal, recomandat de dr. Pavel Chirilă

Știm dinainte că orice produs recomandat de domnul doctor Pavel Chirilă este sănătos. Se numește “la minut”, deoarece această „ciocolată” se prepară foarte repede. Se folosesc doar ingrediente vegetale, bio. Din acest motiv, acest desert natural este potrivit chiar și pentru copii.

Ciocolată la Minut Rețetă Pavel Chirilă

Ciocolată la Minut Rețetă Pavel Chirilă

Ciocolată la minut – rețetă

Nu este întru totul o ciocolată reală, ci mai mult o budincă, deoarece are o consistență cremoasă, foarte fină și pufoasă. Această minunată cremă de ciocolată se poate servi dimineața, la micul-dejun, sau seara la cină.

Ingrediente

• 1 avocado
• 2-3 linguri de miere
• 2-3 linguri de pudră de roșcove
• 1 lingură de nuci măcinate
• 1 lingură de făină de fulgi de ovăz
• câteva stafide, după gust

Ciocolată la Minut Rețetă Pavel Chirilă

Ciocolată la Minut Rețetă Pavel Chirilă

Preparare

Fructul de avocado trebuie să fie copt bine și moale la atingere. Tăiați-l în jumătate până ajungeți cu cuțitul la sâmbure. Rotiți jumătățile până se desfac. Scoateți sâmburele din mijloc, apoi scobiți pulpa fructului cu o lingură și aruncați cojile.

Pasați bucățile de avocado cu un blender manual sau electric. Adăugați și restul ingredientelor și mixați până se omogenizează. Transferați compoziția în 2 boluri sau pahare, și presărați deasupra nucă de cocos, bucățele de nuci sau fructe de sezon. Lăsați-o să stea la frigider cel puțin o oră înainte de a o servi, va fi mult mai gustoasă și aromată.

Idei:

În loc de nuci simple, puteți folosi un mix de nuci, caju, migdale, semințe. Se găsesc la pungi, la magazinele naturiste.

În loc de fulgi de ovăz, puteți folosi fulgi de oricare alte tipuri de cereale integrale.

Făina de fulgi de ovăz se obține prin măcinarea lor prin râșnița electrică de cafea.

Dacă nu aveți în casă pudră de roșcove, puteți folosi pudră de cacao în loc. Pudra de roșcove este însă mult mai sănătoasă, deoarece conține mai mulți antioxidanți, fibre, minerale și vitamine, și deloc cofeină.

Mai mult, are o dulceață naturală, și de aceea poate fi consumată și de diabetici. Pudra de roșcove este ideală pentru creme, deoarece acționează ca un agent de îngroșare. Pudra de roșcove se poate procura de la magazinele naturiste, și se mai numește carob.

O rețetă asemănătoare: Budincă din Avocado și Cacao – Desert Vegetal Inofensiv Pentru Siluetă 

Sursă: “Nu Hrăni Cancerul!”, Pavel Chirilă, Mădălina Popescu, Cristela Georgescu

Citeşte mai multe despre:

2 comentarii

  1. foarte bun ! ..sanatos..si usor de facut .

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.