O simplă IERTARE, o MÂNGÂIERE, o vorbă BUNĂ te pot ajuta să elimini TOXICITATEA din organism – dr. Ovidiu Bojor

Faptul că sănătatea noastră depinde atât de bunăstarea trupului cât și a minții și a sufletului este știut încă din vechime, când medicii vremii abordau bolile din punct de vedere holistic.

Doctorul Pavel Chirilă este un astfel de medic, care în zilele noastre se ghidează după vechiul dicton: „Doctorul tratează, Dumnezeu vindecă”. Își tratează pacienții ca pe persoane alcătuite nu numai din trup, ci și din suflet.

„Cercetarea bolnavului presupune obținerea unor informații largi despre suferință, nevoile, relațiile, anxietățile, credințele, moralitatea, căderile, pocăința și virtuțile bolnavului”.

În creștinism, bolile au o cauză spirituală care trebuie luată în considerare atunci când se urmărește vindecarea. Cauza principală a bolilor este păcatul, sau neascultarea poruncilor lui Dumnezeu.

Aceasta ne-o arată în chip lămurit Însuși Mântuitorul, la vindecarea bolnavului de la Vitezda, care de treizeci și opt de ani suferea cumplit. După ce îl vindecă, Iisus îi spune:

„Iată că te-ai făcut sănătos. De acum să nu mai păcătuiești, ca să nu-ți fie ceva mai rău” (Ioan 5, 1-14).

Doctorul Pavel Chirilă mărturisește că la cabinetul său vin deseori „oameni bolnavi încărcați de mari păcate în trecutul lor (atât cât poate cunoaște un medic)”.

____________________________________

Un alt motiv pentru care adesea ne îmbolnăvim este lipsa de iubire față de aproapele, sau vrăjmășia cu semenii, o încălcare vădită a poruncii lui Dumnezeu de a ne iubi aproapele ca pe noi înșine.

Mânia resimțită sau manifestată împotriva oamenilor, certurile, conflictele, clevetirile, judecarea, osândirea – toate acestea generează multă suferință sufletească și trupească.

Dr. Pavel Chirilă spune că mânia trebuie îndreptată împotriva patimilor și nu a oamenilor.

„Îngerii ne îndeamnă să ne întoarcem irascibilitatea spre demoni, iar demonii ne îndeamnă să ne întoarcem irascibilitatea împotriva oamenilor. Să ascultăm de îngeri!”

Dr Ovidiu Bojor

Academicianul Ovidiu Bojor vorbește la rândul său despre importanța dezintoxicării spirituale ca parte integrativă a procesului de vindecare.

Gândirea negativă, răutatea, furia și toate pornirile rele ale sufletului îl aduc pe om într-o stare cumplită de suferință. Nu în mod întâmplător se spune din bătrâni că cineva a murit „de inimă rea”.

„Și chiar așa e. Se poate muri de supărare. Să gândim pozitiv, pentru că tumorile, cancerul, apar și din acest motiv”.

Bunătatea, iertarea, dragostea, toleranța, blândețea, nemânierea, toate aceste virtuți creștine ne pot ajuta să ne păstrăm sănătatea sufletească și să o păstrăm astfel și pe cea trupească.

Iertarea acționează ca un purificator atât la nivel psihic și spiritual, cât și la nivel fizic.

„O simplă iertare te poate ajuta să elimini acea toxicitate din organism. Un zâmbet, o mângâiere, o vorbă bună”.

____________________________________

Surse bibliografice:

1. Prof. Univ. Dr. Pavel Chirilă, Vindecarea, Editura Christiana, București, 2009

2. Doctorul Zilei, Sfaturi de la academicianul Ovidiu Bojor. Cu ce plante să-ți purifici organismul și care e planta-miracol care elimină efectele chimioterapiei: http://www.doctorulzilei.ro/sfaturi-de-la-academicianul-ovidiu-bojor-cu-ce-plante-sa-ti-purifici-organismul-si-care-e-planta-miracol-care-elimina-efectele-chimioterapiei/

Cumpără de aici:
[wcepe_products ids=’8886, 7879, 7886, 7884′ button=’Cumpără aici’]

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

1 comentariu

  1. O mangaiere, o imbratisare, o tinere de mana etc. are de a face cu fluxul de energie care trece de la unul la altul si le egalează masa energetică a amandarora untervenind acea stare bine…
    Iar efectele transferurilor de energie pun in miscare si alte acțiuni ale organelor printre care poate fi chiar eliminarea toxinelor care se afla in cantitati destul de mari in corpurile noastre!!!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.