LIMONADĂ cu POLEN și LĂMÂIE – efect ENERGIZANT și ÎNTINERITOR

Articol scris de Ana-Maria Postolache

Polenul de albine este considerat unul din cele mai nutritive produse, datorită faptului că are un conținut bogat, divers și echilibrat de vitamine, minerale, proteine, carbohidrați, grăsimi, enzime, aminoacizi esențiali și antioxidanți.

Polenul conține toți cei 8 aminoacizi esențiali pe care corpul nu-i poate produce singur, în cantități de 5-7 ori mai mari decât cele regăsite în alte surse tradiționale de proteine.

Suc de lamaie cu polen si miere

Este bogat în vitaminele A, C, D, K și bioflavonoide. Este o sursă bună de vitamine din complexul de vitamine B, îndeosebi de vitamina B5 – asociată cu efecte benefice asupra glandei suprarenale în perioadele de stres.

Cei mai mulți dintre consumatorii de produse apicole au încredere în beneficiile acestora și nu au nevoie de studii științifice pentru confirmare.

Beneficiile consumului de polen

Polenul de albine este utilizat ca tonic, întineritor, energizant și agent anti-îmbătrânire. Este folosit de asemenea pentru creșterea rezistenței fizice și pentru recuperarea organismului după o boală (convalescență). Atleții olimpici folosesc polenul de albine pentru creșterea performanței fizice.

Este util în afecțiuni respiratorii (bronșită, congestie nazală, rinită alergică). Susține echilibrul hormonal și endocrin, fiind recomandat în tulburări menstruale și de prostată.

În medicina tradițională chineză, polenul este consumat pentru formarea sângelui, ca protector împotriva radiațiilor, ca supresor al apetitului pentru dulciuri și alcool și ca inhibitor al cancerului.

Suc energizant cu polen – rețetă

Ingrediente

• 2 pahare de apă
• ½ lămâie
• 1 lingură de polen crud
• 1 lingură de miere

Preparare

Puneți toate ingredientele în blender și mixați câteva secunde până la omogenizare.

Acest suc se poate prepara foarte bine și fără blender. Puneți apa într-o carafă. Adăugați sucul de lămâie, polenul și mierea și amestecați cu o lingură de lemn. Consumați sucul când granulele de polen și mierea s-au dizolvat complet.

Surse bibliografice:

1. Gene Bruno, Bee Pollen, Propolis & Royal Jelly, 2005 Huntington College of Health Sciences: https://www.huhs.edu/literature/Bee_%20Pollen-Propolis-and-Royal_Jelly.pdf
2. Catherine Ulbricht, Julie Conquer, Nicole Giese, Karta Purkh Singh Khalsa, An Evidence-Based Systematic Review of Bee Pollen by the Natural Standard Research Collaboration, Journal of Dietary Supplements 6(3):290-312· January 2009: https://www.researchgate.net/publication/221902159_An_Evidence-Based_Systematic_Review_of_Bee_Pollen_by_the_Natural_Standard_Research_Collaboration
3. SUC DE POLEN CRUD CU LĂMÂIE ȘI MIERE, Terra Apis: https://www.terraapis.ro/suc-de-polen-crud-cu-lamaie-si-miere/

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.