„Cafeaua” de PĂTRUNJEL a doctorului Virgiliu Stroescu – după ce bei această licoare, ești ca și cum te-ai fi sculat din somn

Doctorul Virgiliu Stroescu este medic endocrinolog, specialist în nutriție și alimentație sănătoasă, fost cercetător științific și veterinar.

Are o experiență îndelungată în ceea ce privește conservarea sănătății și prevenirea bolilor cu ajutorul unei diete corecte. Într-o emisiune televizată acesta a împărtășit o rețetă de succes pe care o folosește el însuși, dar și alți profesori universitari.

„Cafea” din Pătrunjel

Se numește „cafeaua lui Virgil”, și se prepară nu din boabe de cafea, ci din pătrunjel. Rețeta este foarte simplă și de efect.

Cafea din pătrunjel – rețetă

Ingrediente

• 2-3 legături de pătrunjel verde
• 1 lingură de miere
• 1 lămâie
• 1 lingură de ulei de măsline

Preparare

Pătrunjelul se alege, se spală, se rupe bucăți mici și se pune în blender. Se adaugă mierea de albine, sucul de lămâie (sau lămâia întreagă dacă este bio) și uleiul de măsline. Se mixează câteva secunde, până la omogenizare.

Rezultă un suc verde intens, „ca mătasea broaștei”, spune dr. Stroescu. Acesta o consideră un tonic excepțional, cu efecte revitalizante atât la nivel fizic, cât și psihic. Se adaugă 1 litru de apă pentru a-l dilua. 

La 20-30 de minute după ce bei un pahar din acest suc, „indiferent de cât ești de obosit sau trist, „ești ca și cum te-ai fi sculat din somn”.

______________________________________________________________________________________________________

Pătrunjelul este foarte bogat în vitamina C. 30 de grame de pătrunjel pot acoperi 54% din doza zilnică de vitamina C, 14% din doza zilnică de vitamina A, 12% din acid folic, 10% din doza zilnică de fier.

Este o sursă bună de minerale: cupru, potasiu, magneziu, calciu, magneziu, mangan, fosfor, zinc. Conține fibre, vitaminele B1 și B3.

Conține compuși cu proprietăți unice: uleiuri volatilemiristicină, limonen, eugenol, alfa-tujen, și flavonoideapiină, apigenină, crisoeriol și luteolină.

Uleiurile volatile pe care le conține au demonstrat proprietăți antitumorale în studiile pe animale, în special la nivelul plămânilor. Acestea neutralizează anumiți carcinogeni regăsiți în fumul de țigară și în fumul produs de cărbunii utilizați la grătar.

Extractele din pătrunjel au fost utilizate în studiile pe animale pentru a crește capacitatea antioxidantă a sângelui. Datorită faptului că acționează împtoriva radicalii liberi, pătrunjelul este un aliment important în prevenirea aterosclerozei, cancerului, diabetului și astmului.

Vitamina C este un antiinflamator puternic, util în osteoartrită și artrită reumatoidă. Întrucât ajută la buna funcționare a sistemului imunitar, pătrunjelul previne răcelile și infecțiile recidivante ale urechii.

Datorită acidului folic, pătrunjelul protejează vasele de sânge și reduce riscul unui atac de cord sau accident vascular cerebral la persoanele care suferă de ateroscleroză sau diabet. Această vitamină previne de asemenea cancerul de colon și cervical.

______________________________________________________________________________________________________

Surse bibliografice:

1. SPY NEWS, Licoarea care face furori în lumea bună! E mai tare decât orice energizant: http://spynews.ro/actualitate/licoarea-care-face-furori-in-lumea-buna-e-mai-tare-decat-orice-energizant-112796.html

2. The World’s Healthiest Foods, Parsley: http://www.whfoods.com/genpage.php?dbid=100&tname=foodspice

Citeşte mai multe despre:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.