Rugăciune folositoare către Maica Domnului

Niciodată nu ne rugăm degeaba, spunea Părintele Arsenie Papacioc, mai ales când ruga noastră se îndreaptă către Maica Domnului, care nu lasă pe nimeni să plece neajutorat și rușinat de la fața ei.

Maica Domnului

Maica Domnului

Creștinii o au pe Maica Domnului ca pe însăși maica lor, mijlocitoare fierbinte în cer, și ajutătoare grabnică în orice împrejurare. Cei care obișnuiesc să păstreze o relație de suflet cu Maica Domnului mărturisesc despre ajutorul ei grabnic și de mângâierea ei blândă. Mult folos ne aduc închinăciunile și rugăciunile pe care le facem din inimă în fața sfintei sale icoane.

Rugăciune către Maica Domnului

O Preasfântă, Preacurată, și Preanevinovată Fecioară Maria, care te-ai născut din părinți drepți și fără prihană, spre bucuria și mântuirea a toată lumea! O, Preasfântă Fecioară, floarea firii omenești, preafrumoasă și preaînțeleaptă, care din tulpină uscată și neroditoare ai răsărit, și care prin a ta naștere, întristarea a toată lumea o ai risipit. Nu ne lăsa pe noi, păcătoșii și nevrednicii, care întru scârbe și întristări ne aflăm din pricina păcatelor noastre.

O, roada preasfințită a rugăciunii și a înfrânării, ascultă rugăciunea neputincioșilor robilor tăi, și cu darul preasfintelor tale rugăciuni, ajută-ne nouă și ne învață a ne ruga lui Dumnezeu din inimă, fără răspândire și fără de formă.

Pe tine, chemarea lui Adam celui căzut, te rugăm să mijlocești pentru noi către Dumnezeu, ca să ne cheme cu darul Său la adevărata pocăință. Pe tine, Maica bucuriei te rugăm, veselește cu darul tău sufletele noastre cele mâhnite și cuprinse de întristare. Tu, Maica luminii, mijlocește la Preabunul Dumnezeu pentru luminarea minților și a inimilor noastre.

Tu, raiule cuvântător, ajută-ne cu darul rugăciunilor tale să ne curățim de întinăciunea păcatelor noastre, ca să ajungem la dumnezeiescul rai. Tu, norule cel în chipul porfirei cu raze de aur, umbrește-ne pe noi de fierbințeala poftelor trupești, și de aprinderea mâniei și a iuțimii. Pe tine, ceea ce ești fulgerului dumnezeirii, și raza cea strălucitoare a Soarelui, te rugăm, luminează-ne cu darul tău, ca să nu uităm că suntem biserici ale lui Dumnezeu, și să nu întristăm cu păcatele noastre Duhul lui Dumnezeu care locuiește în noi.

Tu, noian al darurilor duhovnicești, ajută-ne să dobândim și noi nevrednicii, darul lui Dumnezeu în veacul de acum și în cel viitor. Tu, sălaș al Duhului Sfânt, mijlocește cu darul tău la Dumnezeu, ca inimă curată să zidească în noi, și duh drept să înnoiască întru cele dinlăuntru ale noastre. Pe tine, Maica îndurării și a mângâierii, te rugăm cu adânca umilință inimii, să stai lângă noi în ceasul cel de pe urmă al vieții noastre, ca să ne ajuți și să ne mângâi sufletele în vremea despărțirii de acest trup stricăcios și de veacul acesta trecător.

Pe tine te rugăm să călătorești împreună cu noi până ce vom trece toate vămile cele înfricoșătoare ale văzduhului, și toată puterea întunericului celui de sub cer. Pe tine, ușa Vieții, a luminii și a bucuriei, te rugăm să ne ajuți să intrăm pe porțile cele sfinte ale împărăției cerurilor, și să ajunge cu darul sfintelor și preaputernicelor tale rugăciuni, la lumina veseliei cele neasemănate și neapropiate.

Pe tine, Împărăteasa cerului și a pământului, care pururea stai de-a dreapta Sfintei Treimi, și care ai născut pe Ziditorul Serafimilor, și i-ai întrecut în cinste pe Heruvimi, te rugăm noi păcătoșii și nevrednicii robii tăi, să stai aproape de sufletele noastre în ziua cea mare a judecății de apoi, și să îmblânzești mânia cea sfântă și dreaptă a Domnului Dumnezeului nostru Iisus Hristos, ca să miluiască și să mântuiască sufletele noastre. Amin.”

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.