Ce beneficii are coriandrul? Combate indigestia și infecțiile, scade zahărul din sânge
Coriandrul (Coriandrum sativum) este o plantă aromatică, înrudită cu pătrunjelul și țelina.
Deși majoritatea dintre noi îl folosim ca și condiment sau mirodenie, coriandrul are beneficii impresionante ca plantă medicinală.
Reduce nivelul zahărului din sânge, crește imunitatea și susține sănătatea pielii și a părului.
Coriandrul este unul din cele mai vechi condimente din lume. datează de circa 7.000 de ani. Toate părțile acestei plante sunt comestibile – frunzele, tulpinile și semințele.
Se găsește sub formă de boabe sau frunze uscate, pulbere, ceai, tinctură sau ulei esențial.
Cuprins
Ce beneficii are coriandrul
Coriandrul conține fibe, proteine, vitamine (B3, C, K), fier, magneziu, fosfor, calciu, mangan și caroten.
Ca și plantă medicinală, îmbunătățește nivelul zahărului din sânge, memoria și sănătatea inimii. Stimulează digestia, funcția rinichilor și imunitatea.
Se remarcă prin beneficiile sale asupra tractului gastrointestinal. Are de asemenea o acțiune pozitivă asupra sistemului respirator.
Coriandrul scade zahărul din sânge
Studiile au arătat că semințele și uleiul de coriandru ajută la reducerea zahărului din sânge.
Datorită proprietăților antioxidante, coriandrul previne daunele la nivel celular, provocate de radicalii liberi. Combate inflamația și infecțiile, datorită efectelor sale antibiotice.
Terpinenii și quercetina sunt antioxidanți cu putere anticancerigene, neuroprotectoare și imunostimulatoare.
Studiile au arătat că extractele din semințe de coriandru scad inflamația și reduc creșterea celulelor de cancer la plămâni, sân și prostată.
Coriandrul este benefic și pentru inimă, deoarece ajută la scăderea colesterolului și a tensiunii arteriale. Datorită aromei sale, ar putea înlocui parțial sarea în mâncăruri la hipertensivi.
Grație proprietăților sale antiinflamatoare și neuroprotectoare, coriandrul protejează creierul împotriva unor maladii pprecum Alzheimer sau Parkinson.
Studiile realizate în laborator sugerează că extractul de coriandru previne daunele celulelor nervoase și ajută la controlul anxietății.
Coriandrul este în mod deosebit cunoscut pentru efectele sale benefice asupra digestiei. Ceaiul de coriandru diminuează disconfortul abdominal, durerile și balonarea.
Boabele de coriandru mențin sănătatea sistemului urinar. Ssunt recomandate în infecțiile tractului urinar. Ajută rinichii să filtreze mai ușor toxinele.
Reduce retenția de apă și sprijină procesele de detoxifiere.
Nu mai puțin importante sunt efectele sale asupra pielii și părului. Prin faptul că reduce aciditatea, coriandrul combate roșeața, coșurile și acneea. Eare de asemenea efecte anti-rid.
Cum se consumă coriandrul
Din boabele sau semințele de coriandru se poate preppara un ceai util pentru aciditate stomacală excesivă, indigestie sau crampe menstruale. Se folosește ½ lingură la 2 căni de apă clocotită.
Se pot adăuga și alte semințe aromatice cu efecte similare, precum fenicul sau chimen.
Uleiul esențial de coriandru este recomandat pentru reducerea toxinelor și gazelor din tractul digestiv. Facilitează digerara grăsimilor.
Ajută în indigestii, tulburări nervoase. Susține funcția inimii și a aparatului urinar. Previne creșterea colesterolului. Sprijină sistemul imunitar, reduce inflamația și stresul oxidativ.
Coriandrul este contraindicat persoanelor cu un exces de estrogen în corp.
Citește și:
Uimitor: Puneți câteva semințe de coriandru în apa de băut – elimină metalele grele și particulele contaminate
Apa cu semințe de coriandru – remediu indian pentru tiroidă
Coriandrul și argila detoxifică organismul de metale grele (descoperire inedită din studii)
Sursă articol: All that grows, You will surprised to know these health benefits of coriander: https://www.allthatgrows.in/blogs/posts/health-benefits-of-coriander