Formulă de CEAI pentru un SOMN odihnitor

Combinația de plante folosită pentru acest ceai are un gust foarte plăcut. Pe lângă aroma îmbietoare, este un remediu natural pentru persoanele agitate și anxioase, care au probleme cu somnul.

Ceaiul conține plante tradiționale, utilizate din cele mai vechi timpuri pentru inducerea somnului: mușețel, hamei, valeriană, sunătoare, lavandă, măceș și cătușnică.

Ceai pentru dormit

Sunt înzestrate cu proprietăți sedative blânde, care ajută la relaxarea corpului și induc un somn profund.

Pot fi folosite și pentru copiii care debordează de energie și din cauza aceasta nu adorm repede când sunt duși la culcare.

După câteva zile de consum, acest ceai reglează ritmul normal de somn, astfel încât mai este nevoie să continuați să-l beți.

Datorită aromelor naturale ale plantelor, acest ceai nu necesită îndulcitor. Însă puteți folosi 1 linguriță de miere de albine pentru a crește și mai mult efectele liniștitoare ale licorii.

____________________________________________________________________________________________________________

Ceai pentru dormit – rețetă

Ingrediente

• flori de mușețel (8 lingurițe)
• hamei (3 lingurițe)
• cătușnică (3 lingurițe)
• rădăcină de valeriană (1 linguriță)
• sunătoare (1 linguriță)
• flori de lavandă (½ linguriță)
• măceșe (½ linguriță)

Preparare

Măsurați toate plantele cu aceeași linguriță. Amestecați-le într-un bol și apoi transferați-le într-o pungă de hârtie sau de plastic cu sigiliu, sau într-un borcan de sticlă. Etichetați recipientul cu numele plantelor și eventual data expirării lor.

Pentru prepararea ceaiului, folosiți 1 lingură de amestec de plante la 1 cană cu apă clocotită. Lăsați plantele la infuzat 20-30 de minute.

Cu cât mai lungă este infuzia, cu atât mai eficient va fi ceaiul. Așadar, îl puteți prepara de dimineață și lăsa la infuzat până seara. Încălziți-l și îndulciți-l cu miere.

Acest ceai poate fi folosit pentru copiii mai mari și pentru adulții care nu au contraindicații la plantele pe care le conține.

Unele din ele nu sunt indicate nici pe perioada sarcinii. Femeile gravide pot bea ceai de mușețel și ovăz pentru insomnie.

____________________________________________________________________________________________________________

Sursă: Reformation Acres, Sleepytime Herbal Tea Mix: http://www.reformationacres.com/2016/02/sleepytime-herbal-tea-mix.html

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.