Tratament cu GĂLBENELE împotriva unor tipuri de CANCER la femei și bărbați

Diferite studii fitofarmacologice au arătat că gălbenelele au proprietăți antiinflamatorii, antivirale și anti-gentotoxice de interes terapeutic. Cercetătorii spanioli au evaluat recent și activitatea anti-tumorală, citotoxică și imunomodulatorie a acestei plante și au avut rezultate bune.

Gălbenele Cancer

Gălbenele Cancer

Gălbenelele ajută în tratamentul diferitelor tipuri de cancer prin două căi:

– inhibă dezvoltarea celulelor maligne
– stimulează celulele sistemului imunitar (limfocitele T) să atace formațiunile tumorale

Tratament cu gălbenele pentru cancer

Tratamentul constă în administrarea de pulbere de gălbenele. Se ia câte 1 linguriță, de 4 ori pe zi. Se fac cure de câte 2 luni.

Pulberea de gălbenele se obține din planta uscată, măcinată fin prin râșnița electrică de cafea și apoi cernută printr-o sită deasă. Pulberea de gălbenele se păstrează în borcănele de sticlă închise bine. Se recomandă pregătirea unei cantități mai mici de pulbere, cât să ajungă pentru câteva zile, apoi se va prepara o cantitate proaspătă.

Indicații:

– cancerul de sân
– cancerul ovarian
– cancerul cervical
– cancerul colo-rectal
– cancerul de prostată
– cancerul de pancreas
– cancerul de plămân

În cazul tumorilor localizate la nivelul abdomenului, pe lângă tratamentul cu pulbere, se recomandă și clismele cu ceai de gălbenele, câte 12 aplicații pe lună.

Într-un studiu, pacientele care au fost operate de cancer la sân sau care au urmat radioterapie după operație au fost rugate să aplice un unguent de gălbenele cu un conținut de 20% de părți aeriene de gălbenele și vaselină. După aplicarea acestui tratament, riscul de apariție a dermatitei acute de gradul 2 sau mai mare a fost semnificativ redusă (cu 41%), iar durerile cauzate de radioterapie au fost mai mici.

Surse:

1. “Previne și Învinge Boala cu Plante Medicinale Imunitare și Adaptogene”, Virginia Ciocan
2. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1513589/
3. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3841996/

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.