Rugăciune către Maica Domnului pentru ajutor la Judecată

Această rugăciune aparține Sfântului Marcu, Mitropolitul Efesului, prăznuit de Biserica Ortodoxă la data de 19 ianuarie.

Sfântul Marcu al Efesului

Cuvintele frumoase care alcătuiesc această rugăciune par a fi rostite de inima unui om care stă cu smerenie înaintea lui Dumnezeu și cere ajutorul Preacuratei Sale Maici.

Sfinții cunosc cel mai bine ajutorul Maicii Domnului și puterea ei de mijlocire pentru oameni, dar și cei care au chemat-o în rugăciune și au simțit grabnica ei izbăvire.

Maica Domnului poate mijloci iertarea păcatelor noastre, îndreptarea vieții, luminarea minții și însănătoșirea noastră trupească și sufletească.

Ea ne poate ajuta mai ales în ceasul morții și la Judecata de Apoi, îmblânzind prin rugăciunile ei pe Dreptul Judecător.

Așa cum vedem în icoanele și picturile Bisericii, Preasfânta Născătoare de Dumnezeu se află în dreapta scaunului de judecată al Fiului ei, într-o stare de rugăciune și implorare.

În stânga Lui se află Sfântul Ioan Botezătorul, care asemenea Precuratei Maici, stă cu mâinile întinse către Mântuitorul în semn de mijlocire pentru cei vii și cei adormiți.

Rugăciune către Maica Domnului a Sfântului Marcu al Efesului

Plec genunchii mei ție, Stăpână, eu ticălosul, și cer acum dumnezeiescul tău ajutor. Dezleagă chinul sufletului, risipește norii deznădejdii cu rugăciunile tale, mângâierea celor întristați.

Păstrând Născătoare de Dumnezeu Fecioară strălucirea sufletului curată de întinăciunile patimilor, fă-mă pe mine, cel ce te slăvesc pe tine, luminat să privesc la lumina cea dumnezeiască, fără de prihană Fecioară.

Întorcând cu puterea ta Stăpână atacurile vrăjmașilor cele asupra noastră, dăruiește turmei tale pace adâncă, ceea ce ești dătătoarea dumnezeieștii păci.

Izbăvește-ne de noroiul patimilor cu rugăciunile tale către Fiul tău Curată, dă să pășesc curat pe căile pocăinței care duc, Mireasa lui Dumnezeu, la veșnica odihnă.

Ca pe lumina ochilor păzește-mă cu acoperământul tău, rogu-mă Curată, și la umbra aripilor tale ocrotește-mă și mă izbăvește de răutatea demonilor și mă mântuiește.

Sufletul meu cel întinat de patimi, Preacurată, și inima mea curățește-le prin mila ta cea curățitoare, și fă-le templu ale dumnezeiescului Duh.

Cu băutura pocăinței adapă-mă, Născătoare de Dumnezeu Marie, și învrednicește-mă să aduc lacrimi din inimă stingătoare ale văpăii care mă așteaptă. Frica judecății mă tiranisește și hotărârea lui Dumnezeu, dar vino mai înainte și stai lângă mine în ziua judecății, și mă izbăvește Marie, dumnezeiască Mireasă.

Izbăvește-mă pe mine de osânda cea veșnică, Stăpână curată, și învrednicește-mă de bucuria cea dumnezeiască și de desfătarea Raiului cu rugăciunile tale. Pleacă-te la rugăciunile celor ce aleargă acum la tine, și du-le pe acestea la atot-milostivul Dumnezeu, și plinește cererile, Marie mult lăudată.

Scutură somnul lenevirii mele, și luminează, rogu-mă, Cuvioasă, simțirile mele, dând priveghere și vrednică pocăință. Roagă-te, Fecioară, ca milostiv să-mi fie mie Cel ușor de împăcat, și să mă mântuiască pe mine cel ce cânt cu inima zdrobită: Dumnezeule, bine ești cuvântat.

Pe mine, cel neîndreptat și cel ce singură mă osândesc, Hristoase al meu, mântuiește-mă cu rugăciunile Maicii Tale, ca să slăvesc multa și nemăsurata Ta milă.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.