Sfeclă roșie călită cu usturoi – mâncare de post ieftină, dar tare bună!

Dacă vă plac salatele din sfeclă, cu siguranță vă va plăcea și această mâncărică din sfeclă gătită. Se prepară foarte repede și fără mult efort.

Chiar dacă pare ceva foarte simplu și neatractiv, veți fi surprinși de gust și savoare. Face o pereche bună cu ceapa și usturoiul călite.

Sfecla calita cu usturoi

Imagine sugestivă: Sfecla calita cu usturoi: 

Sfecla roșie poate fi definită ca o legumă cu puține calorii și mulți nutrienți. Este unul din cele mai nutritive alimente. O găsim în magazine pe tot parcursul anului.

Cu doar 44 de calorii per suta de grame, este o alegere bună pentru diferite diete. Sfecla conține cantități bune de fier, acid folic, mangan, cuprum potasiu, magneziu, vitamina C, vitamina B6, 

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete cu sfeclă pe care vă recomand să le încercați:

Chiftele de post din fasole și sfeclă roșie
Salată din sfeclă crudă și semințe de floarea-soarelui, fără ulei
Borș de sfeclă cu urzici – o explozie de vitamine în farfurie
Salata de sfeclă roșie crudă – cu morcov, măr și ardei

Sfecla calita cu usturoi

Sfeclă roșie călită cu usturoi - rețetă

Categorie Main Course, Side Dish

Ingrediente
  

  • 3 rădăcini de sfeclă medii
  • 1 ceapă
  • 3 căței de usturoi
  • 50 ml de ulei
  • 1 lingură de pastă de tomate (bulion sau roșii pasate)
  • 1/2 lingurițe de sare

Mod preparare rețetă
 

  • Curățați sfeclele de coajă și spălați-le. Dați-le prin răzătoarea cu găuri mari.
  • Decojiți ceapa și tăiați-o fideluță. Puneți tigaia pe foc cu puțin ulei și căliți ceapa până se rumenește puțin.
  • Adăugați usturoiul curățat și tocat mărunt.
  • După 1-2 minute se adaugă sfecla rasă și se amestecă bine.
  • Lăsați sfecla la gătit sub capac circa 10 minute. Amestecați de câteva ori.
  • Puneți apoi pasta de roșii și omogenizați. Lăsați mâncarea pe foc încă 10 minute.
  • Asezonați cu sare și alte condimente. Stingeți focul și lăsați sfecla la „infuzat" sub capac câteva minute.

Notă

Serviți sfecla călită cât e caldă, sau după ce s-a răcit. Se poate reîncălzi la nevoie. 
Sfecla călită cu usturoi poate fi servită ca atare sau ca o garnitură la orez, piure sau leguminoase fierte. 
Surse articol:
1. LaLena, Sfeclă roșie călită: https://www.lalena.ro/reteta/1342/Sfecla-rosie-calita/
2. Daisy Coyle, Jerlyn Jones, Rachael Ajmera, Everthing to know about the health benefits of beets, Healthline: https://www.healthline.com/nutrition/benefits-of-beets#nutrients-and-calories

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.