Biscuiți din susan, fără zahăr sau făină – doar 1 g de carbohidrați

Vă vine să credeți că acești biscuiți conțin doar câteva linguri de semințe de susan și un albuș de ou?

Nu au zahăr, nici măcar făină sau alte ingrediente folosite în mod obișnuit la rețetele de biscuiți sau fursecuri.

Biscuiti din susan si un albus de ou - fara zahar sau faina (keto)

Imagine cu titlu sugestiv biscuiti din susan si un albus de ou (keto): Azerbaijan stockers

Cu cât mai puține ingrediente are o rețetă, cu atât mai sănătos este produsul final.

Simplitatea asigură aproape întotdeauna reușita unei rețete.

Mai ales când ingredientele sunt naturale.

Dacă vă place susanul, cu siguranță veți fi curioși să încercați acești biscuiți.

Spre deosebire de cei din comerț, care au sirop de zahăr bogat în fructoză, sirop de porumb sau alți aditivi, aceștia se prepară cu un îndulcitor natural.

Puteți opta pentru eritritol sau stevia. Se găsesc la magazinele naturiste, dar și în marile magazine, precum Selgros.

Sunt mai costisitori, însă merită achiziția. Stevia, de pildă, nu are deloc calorii.

Iar eritritolul nu determină creșterea glucozei din sânge.

Sunt ideali pentru diabetici.

Biscuiții din susan au o cantitate redusă de carbohidrați.

Biscuiți din susan și albuș – rețetă

Nr. de porții: 12 biscuiți

Ingrediente

  • 142 g de semințe de susan albe crude
  • 2 linguri de semințe de susan negre
  • 1 ou mare
  • 50 g de eritritol sau stevia
  • 1 linguriță de extract de vanilie
  • 1 praf de sare

Mod de preparare

Puneți cele două tipuri de semințe într-un bol.

Dacă nu aveți un cântăr să măsurați cu precizie ingredientele, cele 142 de grame de semințe echivalează cu circa 18 linguri de semințe.

Nu este obligatoriu să folosiți ambele tipuri de susan. Cel negru este mai mult pentru aspect. 

Dacă aveți doar susan alb, excludeți-l pe cel negru și folosiți în total 20 de linguri.

Peste semințe adăugați îndulcitorul și sarea.

Amestecați bine.

Spargeți oul și folosiți doar albușul. Adăugați-l în bol împreună cu extractul de vanilie.

Amestecați cu o lingură până rezultă o compoziție omogenă.

Tapetați tava cuptorului cu hârtie de copt.

Compoziția este moale, de aceea v-ar ajuta mult o cupă de înghețată pentru a modela biscuiții.

Luați câte o cupă din compoziție și așezați-o în tavă.

Dar puteți face această operațiune și cu lingura. Folosiți circa 2 linguri de compoziție pentru fiecare biscuite.

Formați grămăjoare, așezându-le la o distanță una de alta în tavă.

Modelați-le la final cu o paletă, dându-le o formă cât mai rotundă și uniformă.

Îi puteți face mai groși sau mai subțiri, după cât de crocanți vreți să iasă.

Introduceți tava în cuptorul preîncălzit la 177 de grade Celsius.

Biscuiții cu susan și albuș trebuie să stea circa 15-20 de minute.

Se coc foarte repede, întrucât nu conțin decât ingrediente ușoare.

Sunt gata când au devenit ușor rumeni la suprafață.

Se usucă și se întăresc mai mult după ce se răcesc complet.

Informații nutriționale

Un biscuite cu susan pregătit după rețeta de mai sus furnizează următorii macro- și micronutrienți:

  • 1,1 g de carbohidrați neți
  • 2 g de fibre
  • 2, 3 g de proteine
  • 5,7 g de grăsimi
  • 73 de calorii

Rețete similare

Fursecuri keto din albuș și nucă de cocos – fără zahăr și făină
Fursecuri keto cu brânză dulce, fără zahăr (sub 1 g de carbohidrați)
Fursecuri fără făină și zahăr (keto)

Sursă articol: Ketoserts, Keto flourless sesame cookies: https://www.youtube.com/watch?v=KlFn5Td2DS8&ab_channel=ketoserts

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.