Fursecuri fără făină și zahăr (keto)
Dacă obișnuiți să faceți deserturi în casă, nu trebuie să ratați această rețetă.
Cei de la „Ketoserts” au o sugestie extrem de atractivă. Ne propun o rețetă de fursecuri fără făină și zahăr. Nu conțin deloc gluten.
Fursecuri fara faina si zahar (keto): Stephen Pearson/Low carb alpha
Se fac din unt, ou și făină de cocos. Zahărul este substituit cu eritritol, un îndulcitor care nu are calorii și nu afectează glicemia.
Aceste fursecuri au fost create în mod special pentru dieta keto.
Le pot încerca persoanel care au diabet, țin cură de slăbire sau au renunțat la zahăr.
Inclusiv cei care au o sensibilitate la gluten le pot consuma.
Spre deosebire de alte deserturi keto, aceste fursecuri nu conțin făinuri scumpe, precum făina de migdale.
Făina de cocos este mai accesibilă ca preț. Un site care vinde produse naturistela un preț bun este „Driedfruits”.
La ei, o pungă de făină de cocos de ½ kg costă 7 lei.
Fursecuri fără făină și zahăr – rețetă
Nr. de porții: 13 fursecuri
Ingrediente
- 44 g de făină de cocos
- 50 g de eritritol
- 3 linguri de unt rece
- 1 ou mare
- ½ linguriță de extract de vanilie
Mod de preparare
Untul folosit la această rețetă nu trebuie să fie moale, ci rece, abia scos din frigider.
Tăiați-l cubulețe pentru a-l putea procesa mai ușor.
Puneți făina de cocos, oul, vanilia și cubulețele de unt în vasul unui robot cu lama S.
Mixați până la omogenizare.
Frământați apoi compoziția cu mâinile până se leagă ca un aluat de tartă.
Modelați-l într-o bilă, înfășurați-l într-o folie de plastic și dați-l la frigider.
Trebuie să stea la rece minim 2 ore înainte de a face fursecurile.
După ce a stat la rece, așezați o hârtie de copt pe masă.
Puneți bila de aluat deasupra și aplatizați-o puțin cu palmele.
Pentru a o întinde mai ușor, așezați o folie de plastic deasupra.
Rulați aluatul cu sucitorul. Trebuie să formați o foaie groasă de 5 cm.
Cu o formă rotundă, decupați fursecuri.
Scoateți fursecurile cu un cuțit și așezați-le în tava cuptorului tapetată cu hârtie de copt.
Strângeți marginile de aluat care au rămas. Întindeți o nouă foaie și decupați din nou fursecuri.
Băgați tava în cuptorul preîncălzit la 171 de grade Celsius.
În 15-20 de minute ar trebui să fie gata.
Fusecurile făcute sunt ușor rumene pe margini.
Opțional, le puteți înmuia pe jumătate în ciocolată topită.
Au un aspect mai festiv așa.
Pudrați-le cu nucă de cocos sau sare de mare pe partea cu ciocolata.
Dați-le la frigider să se întărească ciocolata.
Fursecurile nu sunt pufoase, nici crescute. Sunt mai curând crocante.
Informații nutriționale
Un fursec are:
- Calorii: 44
- Carbohidrați neți: 0,8 g
- Fibre: 1,2 g
- Proteine: 1 g
- Grăsimi: 3,5 g
Rețete similare
Biscuiți „nevinovați”, dintr-un ou și câteva nuci – fără zahăr și făină
Fursecuri rapide din ovăz și dovleac – fără zahăr și gluten
Fursecuri cu brânză și avocado – gustare hrănitoare pentru copii, și nu numai
Rețetă preluată din: Ketoserts, Keto shortbread cookies: https://www.youtube.com/watch?v=Ky7HBOQGlhA&ab_channel=ketoserts