Pască de ciocolată fără aluat

Pasca de ciocolată este o alternativă la pasca tradițională cu brânză simplă. Se prepară foarte repede.

Iar pasca de ciocolată fără aluat este o variantă modernă, în care aluatul clasic este înlocuit cu o crustă din biscuiți măcinați și unt.

Pasca de ciocolata fara aluat

Pasca de ciocolata fara aluat: Azerbaijan-stockers – Freepik.com

Dacă doriți o pască de ciocolată cu blat din aluat, încercați rețeta nr. 2 din acest articol.

Pască de ciocolată fără aluat – rețeta 1

Ingrediente pentru crustă:

  • 200 g de biscuiți Oreo
  • 60 g de unt topit

Ingrediente pentru umplutură:

  • 450 g de cremă de brânză (100% grăsime)
  • 240 ml de smântână pentru frișcă (30% grăsime)
  • 250 g de ciocolată neagră (poate fi de menaj)
  • 100 g de zahăr pudră
  • 1 linguriță de esență/extract de vanilie

Ingrediente pentru ganache (glazură):

  • 140 g de ciocolată de lapte
  • 120 ml de smântână pentru frișcă

Mod de preparare

Mai întâi pregătiți blatul, sau mai bine zis crusta. Rupeți biscuiții bucăți și puneți-I în vasul robotului cu lama S.

Pulsați de câteva ori până se mărunțesc complet.

Dacă nu aveți un blender sau un robot, măcinați biscuiții prin mașina de tocat sau puneți-i într-o pungă și treceți peste ei cu sucitorul.

În loc de „Oreo” puteți folosi alt tip de biscuiți cu cacao care vă plac sau care îi aveți la dispoziție.

Peste biscuiții măcinați adăugați untul topit și pulsați până la omogenizare.

Trebuie să obțineți o compoziție ușor umedă, ca nisipul.

Transferați-o într-o formă rotundă – poate fi o tavă sau un inel culinar – cu diametrul de 20 cm.

Dacă utilizați o tavă normală, tapetați-o cu hârtie de copt (inclusiv pe margini), pentru a putea scoate pasca mai ușor la final.

Presați crusta în formă cu un pahar sau cu dosul unei linguri și nivelați. Dați forma în frigider până când faceți umplutura.

Tăiați ciocolata mărunt și puneți-o într-un bol. Puneți bolul în cuptorul cu microunde 30-60 de secunde, sau până când ciocolata se topește și este complet lichidă.

Dacă nu aveți cuptor cu microunde, topiți ciocolata la bain-marie.

Puneți crema de brânză frișcă într-un bol adânc. Adăugați zahărul pudră și esența de vanilie. Mixați cu mixerul până când obțineți o cremă fină.

Adăugați ciocolata topită și amestecați cu o spatulă pentru incorporare.

Într-un alt bol, puneți smântâna pentru frișcă și bateți-o până face vârfuri tari.

Luați câte o lingură din frișca obținută și incorporați-o în crema de ciocolată de mai sus. Folosiți mișcări ușoare, de jos în sus când amestecați.

Turnați umplutura rezultată peste crusta din formă.

Introduceți acum forma în congelator până când faceți ganache-ul sau glazura.

Tocați ciocolata mărunt și puneți-o într-un bol.

Puneți smântâna la înfierbântat într-un ibric. Când începe să facă bule, turnați-o peste ciocolată. Așteptați 1-2, apoi amestecați cu un tel până când obțineți o glazură fină.

Turnați glazura peste pască și înclinați forma pentru a obține un strat uniform.

Lăsați pasca să stea la frigider minim 6 ore înainte de a o tăia și servi.

O puteți decora cu fructe proaspete, precum căpșunim afine, vișine, cireșe, sau cu un ornament din frișcă sau fulgi de migdale.

Pasca de ciocolată fără aluat este delicioasă. Deși nu conține gelatină, crema se ține bine. Are un gust intens de ciocolată.

Se servește câte o felie subțire, deoarece este foarte densă.

Citește și – Rețetă de pască fără aluat

Blat keto (sărac în calorii) pentru pască – rețeta 2

Ingrediente

  • 1 ou mare sau 2 mici
  • 140 g de făină de migdale
  • 40 g de zahăr pudră
  • 56 g de unt topit
  • 1 linguriță de esență de vanilie
  • 1 praf de sare

Mod de preparare

Oul trebuie să fie la temperatura camerei. Aprindeți cuptorul la 150 de grade Celsius și lăsați-l la preîncălziți.

Puneți făina de migdale, zahărul pudră și sarea într-un bol și amestecați-le cu un tel.

Este indicat să cântăriți ingredientele cu un cântar electronic de bucătărie.

Adăugați oul, untul topit și esența de vanilie. Amestecați cu o spatulă și transferați aluatul în tava/forma unsă în prealabil cu ulei sau unt.

Presați aluatul în formă și nivelați.

Cantitățile pentru acest blat sunt pentru o tavă cu diametrul de 22 cm.

Lăsați blatul în cuptor 40-60 de minute, sau până când este copt bine.

După ce s-a răcorit, turnați umpltura de ciocolată prezentată mai sus, la rețeta nr. 1.

Citește și – Pască din aluat fraged, fără drojdie și dospire

Surse articol:

1. The Cooking Foodie, No-Bake Chocolate Cheesecake Recipe (Without Gelatin): https://www.youtube.com/watch?v=jQIWlEcqpc8&ab_channel=TheCookingFoodie
2. The Diet Chefs, Keto Cheesecake, The Best Low-Carb Cheesecake: https://www.thedietchefs.com/keto-cheesecake/

 

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.