Rețetă de PASCĂ fără ALUAT

Această pască se face tot cu brânză de vaci, însă nu respectă rețeta clasică, tradițională, ci se prepară fără aluat. Este o variantă mult mai potrivită pentru aceia cărora nu le plac deserturile cu mult aluat, sau pentru femeile care nu au mult timp să stea în bucătărie.

Pască Fără Aluat

Pască Fără Aluat

Pască fără aluat – rețetă

Ingrediente

• 600 g de brânză de vaci
• 100 g de smântână
• 6 ouă
• 300 g de zahăr
• 6 linguri de făină
• 180 g de unt
• 100 g de stafide
• 1 pliculeț de praf de copt
• coaja rasă de la 1 lămâie
• 2 linguri de esență de vanilie

Preparare

Mai întâi de toate, aprindeți cuptorul. Compoziția pentru pască se face foarte rapid.

Se sparg ouăle și se separă. Gălbenușurile se freacă bine cu zahărul și untul și puțină sare într-un bol, cu mixerul. Când zahărul s-a topit, se adaugă brânza,smântâna, apoi făina amestecată cu praful de copt. Se amestecă preț de câteva minute, până când compoziția se omogenizează și nu mai are cocoloașe.

Separat, se bat albușurile spumă, până se fac tari, apoi se adaugă compoziției de mai sus. Se amestecă ușor cu o lingură de lemn. Se pune apoi esența, coaja de lămâie și stafidele. Amestecați ușor, până se incorporează toate ingredientele.

Pregătiți o tavă rotundă pentru a turna compoziția. Puteți folosi o formă rotundă de tort, sau o tavă rotundă cu pereții înalți. Ungeți tava cu unt (sau cu ulei și hârtie de copt), și turnați compoziția de pască, nivelând bine deasupra. Presărați puțină pudră de cacao pe deasupra, dacă doriți.

Introduceți tava în cuptorul încălzit, și lăsați pasca să se coacă circa 45-50 de minute.

Această pască minunată este foarte bună rece.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

6 comentarii

  1. Lasati reteta traditionala..

  2. Fiecare o face pe care o vrea!!

  3. Se poate numi “cheesecake “. Pasca se face cu aluat de cozonac si cu semnul crucii pe mijloc. Sarbatori cu lumina tuturor <3

  4. Ne-am obisnuit sa mancam prajituri grele cu mult aluat! asta e!

  5. Părerea mea eu cred ca e o prăjitură nu pasca pasca se face din aluat de pîine sau cozonac tradițional cu semnul crucii

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.