Studiile dezvăluie 3 substanțe naturale care ÎMBUNĂTĂȚESC VEDEREA (și întârzie cataracta)

Ochiul uman este în mod unic construit pentru a se menține tânăr și sănătos până la o vârstă înaintată, însă nu în lipsa unei alimentații corecte. Încețoșarea graduală a cristalinului din interiorul ochiului, care duce în timp la reducerea vederii, inclusiv orbire, poartă numele de cataractă.

Plante Cataractă

Plante Cataractă

Deși se spune că scăderea vederii este un proces inevitabil, cauzat de înaintarea în vârstă, există anumiți factori și intervenții naturale care pot încetini sau chiar inversa (întoarce) progresia cataractei.

1. Turmericul

Un ansamblu foarte mare de studii axate pe beneficiile curcumei (ingredientul polifenol principal din turmeric) asupra animalelor de laborator în ceea ce privește deteriorarea vederii au dezvăluit faptul că aceasta are un efect protector împotriva formării cataractei.

Cataractogeneza legată de vârstă este o problemă de sănătate de maximă importanță la nivel mondial. Potrivit cercetătorilor, stresul oxidativ este mecanismul principal care stă la baza cataractogenezei, de aceea, apărarea antioxidantă a cristalinului ochiului s-a dovedit a fi benefică în prevenirea sau întârzierea apariției cataractei.

Curcuma este un antioxidant puternic descoperit în turmeric, care s-a dovedit eficient în prevenirea cataractogenezei în studiile în vitro și pe șobolani de laborator. Rezultatele au arătat că după 2 săptămâni, cristalinul șobolanilor care au primit turmeric au prezentat o rezistență mai mare la opacifierea indusă.

Un alt studiu a arătat că o doză foarte mică de curcumină este eficientă împotriva cataractei induse de galactoză la șobolanii de laborator. Curcuma a dovedit că are efecte antioxidante dar și o activitate hipoglicemică în studiile realizate in vitro și in vivo.

2. Luteina

Luteina este un alt antioxidant puternic, care a dovedit un efect protector asupra cristalinului și a retinei. Acesta se găsește în gălbenușul de ou, în varza kale și în planta gălbenele.

Un studiu dublu-orb arătat că luteina îmbunătățește vederea la persoanele cu cataractă senilă (legată de vârstă).

Cercetătorii au urmărit să vadă ce efect are suplimentarea pe termen lung cu antioxidantul luteină asupra nivelurilor serice și a performanței vizuale la 17 pacienții diagnosticați clinic cu cataractă legată de vârstă. Participanții la studiu au fost împărțiți în 3 grupuri: un grup a primit 15 mg de luteină, un alt grup a primit 100 mg de alfa-tocoferol (Vitamina E), și ultimul grup a primit un placebo, de 3 ori pe săptămână, timp de 2 ani.

Grupul care a primit luteină a fost singurul la care s-a observat o creștere semnificativă a performanței vizuale (acuitate vizuală și sensibilitate la orbire), în timp ce la celelalte grupuri care au primit alfa-tocoferol și placebo, tendința a fost de menținere sau de scădere a acuității vizuale.

Nu au fost observate secundare semnificative sau schimbări în profilurile biochimice sau hematologice la nici unul din pacienții din cele trei grupuri.

3. Iarba de grâu

Potrivit unui studiu publicat în anul 2005 în Jurnalul “Biogerontology”, iarba de grâu poate inversa opacitatea cristalinului, asociată cu cataracta.

Studiul a fost realizat pe câini bătrâni, care au fost tratați timp de o lună cu iarbă de grâu. Rezultatele au arătat o reducerea de 25 până la 40% a opacității cristalinului.

Cercetătorii spun că iarba de grâu este atât de eficientă împotriva cataractei datorită conținutului de peptide mici, radicali fosforici energetici și a unor molecule antioxidante care reglementează procesul de îmbătrânire.

Surse articol:

1. http://www.greenmedinfo.com/blog/4-ways-keep-losing-your-eyesight-cataracts-1?page=2

2. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8901798

3. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12507634

4. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8901798

5. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12802258

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


4 comentarii

  1. ghimbir sau turmeric este una si aceasi ???

  2. Turmeric sau curcuma(cora)

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.