Pateu vegetal din AVOCADO și MĂSLINE verzi, foarte hrănitor – gata în 15 minute

Mâncărurile sănătoase sunt întotdeauna mâncăruri simple, care se prepară foarte ușor și rapid. De ce? Pentru că ele conțin ingrediente vegetale, care se folosesc în starea lor naturală, adică crudă.

Acest pateu vegetal, pe bază de măsline, avocado și usturoi nu necesită preparare termică. Se mixează toate ingredientele cu un blender.

Pate de Avocado și Măsline

Pate de Avocado și Măsline

Întrucât este gata într-un sfert de oră, se poate pregăti în zori, pentru a avea parte de un mic-dejun proaspăt și sănătos.

Pateu de avocado și măsline – rețetă

Ingredientele sunt pentru circa 4 porții. Ajustați cantitățile în funcție de numărul de persoane pentru care preparați rețeta.

Ingrediente

• 1 avocado
• 250 g de măsline verzi fără sâmburi
• 3 linguri de ulei de măsline
• suc de lămâie
• 2-3 căței de usturoi
• sare și mirodenii, după gust (busuioc, mărar, pătrunjel, cimbru, boia) 

Preparare

Măslinele trebuie să fie fără sâmburi, și nu foarte sărate. Avocado trebuie să fie foarte bine copt, dar nu trecut (maro).

Modul de preparare este foarte simplu. Mixați toate ingredientele în blender, până obțineți o pastă fină, omogenă. Se poate folosi un blender manual sau un robot mai mare.

Se întinde pe pâine asemenea pateului obișnuit, și se consumă ca aperitiv.

Se pot adăuga și alte ingrediente, după gust: ardei gras, ciuperci, ceapă, țelină, morcov etc.

Pateurile din legume pot fi îmbogățite cu diferite semințe: de floarea-soarelui, de dovleac, de cânepă. Semințele dau mai multă consistență compoziției și un gust mai concentrat. În plus, acestea conțin grăsimi bune, fibre și proteine, care ajută la menținerea sațietății mai mult timp.

Avocado adaugă mâncărurilor mai mulți nutrienți și le face mai sățioase și mai sănătoase. Este bogat în grăsimi mononesaturate (în special acid oleic, cu proprietăți antiinflamatoare, anticancerigene și cardioprotectoare), vitamine, minerale și antioxidanți:

– vitamina B6, vitamina B9
– vitamina E
– vitamina C
– vitamina K1
– potasiu, cupru, zinc, fier, magneziu, mangan, fosfor
– carotenoide (luteină, zeaxantină)

Contribuie la scăderea colesterolului și a trigliceridelor, protejează ficatul și vederea, este benefic pe perioada sarcinii, are proprietăți anti-artritice, îmbunătățește sănătatea generală și starea de spirit, și susține longevitatea.

Sursă: http://www.well-beingsecrets.com/health-benefits-of-avocado/

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.