Brioșe cu banane și pudră de roșcove – fără ulei și zahăr
Dacă țineți post sau urmați un regim vegetarian, aceste brioșe cu banane și pudră de roșcove sunt ideale pentru voi! Merită să încercați rețeta, mai ales că se prepară foarte ușor, din ingrediente minime.
Eu am vrut să le fac fără ulei și au ieșit neașteptat de fragede. Textura lor reușită se datorează laptelui de cocos și bananei din compoziție.

Briose cu banane si roscove
Am folosit pudră de roșcove, dar voi puteți folosi pudră de cacao dacă vreți. Zahărul poate fi înlocuit cu eritritol, dacă aveți această interdicție.
Cumpără pudră de roșcove la ofertă
Brioșe cu banane și pudră de roșcove – rețetă
Ingrediente (pentru 10-12 brioșe)
• 1 ½ pahare de lapte vegetal
• 1 pahar de făină albă
• ½ banană
• 3 linguri de zahăr sau 5 linguri de eritritol (vi-l recomand pe acesta la ofertă)
• 1 lingură de pudră de roșcove (v-o recomand pe aceasta la ofertă)
• ½ linguriță de praf de copt (vi-l recomand pe acesta fără gluten)
• 1 linguriță de oțet de mere
• 1 linguriță de esență de rom
• stafide
Mod de preparare
Decojiți banana și pasați-o cu furculița până se transformă într-un piure fin. Puneți-o într-un bol. Adăugați laptele, zahărul, oțetul de mere și esența de rom.
Amestecați bine, apoi incorporați făina, praful de copt și pudra de roșcove. La final se adaugă stafidele și se omogenizează. Evitați să amestecați foarte energic, pentru a păstra aluatul cât mai aerat.
Distribuiți compoziția în formele de brioșe pregătite. Puteți folosi forme din silicon sau de hârtie.

Briose
Umpleți formele de brioșe pe trei sferturi cu aluat. Dați tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru circa 30-40 de minute. Brioșele cu banane și pudră de roșcove sunt gata când scobitoarea iese curată din mijloc.

Briose cu banane si pudra de roscove
Lăsați brioșele la răcorit, apoi le puteți scoate din formă. Sunt bune atât calde, cât și reci. Întrucât nu au ulei, este indicat să le păstrați într-o pungă.
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de brioșe pe care vă recomand să le încercați:
Brioșe de post cu ciocolată, fără zahăr – fragede, pufoase
Brioșe fragede cu mere – fără zahăr și gluten
Brioșe îndulcite natural 100% – fără zahăr, făină sau ulei!
Brioșe de ciocolată vegane, fără zahăr – nimeni nu va ști că ai pus și dovlecei în ele!