Pâine din năut și semințe de in, fără drojdie, fără ulei – rețetă fără cântar

Dacă regimul pe care-l țineți nu vă permite să mâncați pâine obișnuită de grâu, încercați să o înlocuiți cu pâine de năut.

În rândurile de mai jos veți găsi o rețetă simplă de pâine din năut și semințe de in, fără drojdie, fără ulei.

Cum sa faci paine din naut si seminte de in

Cum sa faci paine din naut si seminte de in

Această alternativă este nu doar gustoasă, ci și foarte nutritivă. Se prepară din făină de năut – care se găsește la magazinele naturiste și este extrem de versatilă.

Din ea se pot obține diferite preparate – pâine, biscuiți, fursecuri, checuri, prăjituri, lipii, clătite, brioșe, inclusiv sosuri și pateuri.

Cumpără făină de năut

Faina de naut

Faina de naut

Pâinea de năut și semințe de in este potrivită pentru dieta celor care suferă de boala celiacă sau intoleranță la gluten. Poate fi consumată în cantități mici și de diabetici, dacă organismul lor tolerează bine năutul.

Pâine din năut și semințe de in – rețetă

Cana cu care măsurați ingredientele trebuie să aibă 250 de grame.

Ingrediente

• 1 cană + 2 linguri rase de făină de năut (v-o recomand pe aceasta)
• 5 linguri de semințe de in (vi le recomand pe acestea)
• 1 linguriță de praf de copt
• 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
• 1 lingură de oțet de mere
• 1 ¾ căni de apă
• ½ linguriță de sare

Mod de preparare

Măcinați semințele de in cu ajutorul râșniței electrice de cafea sau cu un robot sau tocător. Pulberea rezultată se pune într-un bol încăpător. Adăugați apa și amestecați. Lăsați compoziția la umflat 5-10 minute.

Adăugați apoi bicarbonatul de sodiu stins cu oțet, sarea, făina de năut trecută prin sită și praful de copt. Amestecați bine cu o lingură de lemn. Trebuie să obțineți o compoziție puțin mai groasă decât aluatul de chec.

Cumpără semințe de in

Seminte de in

Seminte de in

Tapetația tava de pâine cu hârtie de copt. Transferați aluatul în tavă, presați și nivelați uniform la suprafață. Dacă doriți, presărați câteva semințe deasupra și presați-le puțin cu paleta ca să nu cadă.

Pâinea de năut se dă în cuptorul preîncălzit la 190 de grade Celsius pentru circa 75 de minute. Se lasă la răcorit și apoi se scoate din tavă. După ce s-a răcit complet o puteți tăia felii.

Această pâine de năut poate fi servită cu mâncăruri gătite, salate, supe sau ciorbe. O puteți folosi și la tartine sau sandvișuri. Se păstrează într-o pungă, în frigider, sau în congelator.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de pâine cu năut, pe care vă recomand să le încercați:

Pâine din năut înmuiat – mai multe proteine, zero gluten! 
Cum să faci pâine din năut – bună și pentru diabetici
Pâine de hrișcă și năut, bogată în fibre și proteine – fără gluten, fără ulei
Socca – pâine delicioasă din făină de năut

Sursă rețetă: Healthy Vegan Kitchen, Gluten-free bread: https://www.youtube.com/watch?v=3ltHmf-SCSs&ab_channel=HealthyVeganKitchen

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.