BISCUIȚI din MORCOV și SEMINȚE de IN – rețetă fără foc

Această rețetă este minunată, deoarece ne oferă posibilitatea să folosim pulpa de morcov care rămâne după stoarcerea legumelor pentru suc, și care este foarte bogată în fibre și vitamine.

La fel putem proceda cu pulpa rămasă de la orice suc (de legume sau fructe), incorporând-o într-o rețetă asemănătoare de crackers (biscuiți) sănătoși.

Crackers cu Morcov și Semințe

Crackers cu Morcov și Semințe

Pentru a prepara acești biscuiți raw (fără foc), aveți nevoie de un blender și de un deshidrator. Dacă nu aveți un deshidrator în casă (deși merită să vă achiziționați unul), puteți usca biscuiții la soare (în lunile călduroase de vară), sau în cuptor, cu ușa întredeschisă.

Dacă îi lăsați la soare, în 2 zile sunt gata. Merită așteptarea. Tăiați blatul crud în pătrățele înainte de a-l lăsa la uscat.

Biscuiți de morcov și semințe de in – rețetă

Ingrediente

• 3 căni de pulpă de morcov
• ½ cană de semințe de in măcinate
• ½ cană de semințe de chia
• ½ cană de semințe de susan
• 1 roșie
• 1 lămâie
• ¾ cană de apă filtrată

Preparare

Pentru această rețetă puteți folosi pulpa de morcov rămasă după extragerea sucului. Sau puteți folosi morcov crud, ras pe răzătoarea mică.

Pentru a măcina fin semințele de in, puteți folosi râșnița electrică de cafea.

Puneți morcovul, semințele de in măcinate și roșia tăiată bucăți în blender. Adăugați sucul proaspăt stors de la lămâie, și apa. Mixați până la omogenizare. Trebuie să obțineți o pastă moale.

Transferați compoziția într-un bol, și adăugați semințele de susan și de chia, întregi. Amestecați cu o paletă de plastic, și întindeți compoziția obținută în tava deshidratorului, cât mai uniform, într-un strat potrivit de gros (nu foarte subțire).

Lăsați compoziția la deshidratat circa 10-12 ore, la 105 grade, apoi încă 2-4 ore pe un grătar, până când devine fermă și crocantă. Tăiați blatul în pătrățele (puteți face asta înainte de deshidratare), și păstrați biscuiții într-o caserolă închisă cu capac, la frigider.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.