Cum să obții UNT de cocos dintr-o nucă de cocos – rețetă simplă

Untul de cocos este atât de gustos, încât îl puteți mânca direct din borcan, cu lingura, sau pe pâine. Este ideal în rețetele raw-vegan, mai ales în deserturile fără foc (creme, torturi). Poate fi folosit și extern, pentru pielea foarte uscată.

Unt de Cocos Rețetă

Unt de Cocos Rețetă

Untul de cocos are și beneficii. Este bogat în fibre, grăsimi, aminoacizi, calciu și magneziu. Acesta crește imunitatea, ucide bacteriile și virusurile (datorită acidului lauric conținut), protejează împotriva cancerului și a bolilor degenerative, previne osteoporoza, încetinește procesul de îmbătrânire, crește nivelul de energie și senzația de sațietate, și ajută la pierderea în greutate.

Unt de cocos – rețetă

Rețeta este cât se poate de simplă. Aveți nevoie de 1 nucă de cocos și de un blender. Este indicat să folosiți miezul proaspăt dintr-o nucă de cocos, deoarece aceasta conține grăsimile necesare pentru închegarea untului.

Fulgii de cocos din comerț sunt de obicei degresați și îndulciți. Dacă găsiți nucă de cocos bio, fără zahăr, folosiți-o pe aceea.

Spargeți nuca de cocos. Strecurați sucul într-un pahar, deoparte. Scoateți carnea albă și parfumată din interior. Tăiați-o bucăți mici, și adăugați-o într-un blender. Mixați la viteză mare circa un sfert de oră, sau până când observați că nuca de cocos se transformă într-o pastă moale, tartinabilă. Dacă doriți, puteți adăuga puțină sare.

Procesul cuprinde mai multe etape: după 5-8 minute, nuca de cocos capătă o textură asemănătoare nisipului, și dă semne că începe să se lege. (Când nuca de cocos începe să se lipească de pereții blenderului, opriți blenderul și cu ajutorul unei linguri sau a paletei speciale de la blender, răzuiți cocosul.)

După 11-15 minute, nuca de cocos începe să se adune laolaltă într-o masă untoasă.

Când a ajuns la consistența dorită – groasă, asemănătoare untului de arahide, păstrați untul de cocos obținut într-un borcan de sticlă, bine închis, la frigider.

Veți vedea că după ce stă la rece, untul se încheagă. Uleiul din nuca de cocos are această proprietate de a se solidifica la temperaturi mici, și de a redeveni lichid la temperaturi mai mari.

De aceea, înainte de a-l folosi ca un unt obișnuit, pe pâine, scoateți borcanul din frigider și lăsați-l câteva minute la temperatura camerei, sau puneți-l câteva minute pe bain-mare sau în cuptorul ușor încălzit (nu încins).

Dacă vedeți că nuca de cocos se lipește de pereții blenderului în timpul procesării și nu reușiți să mixați bine, puteți adăuga puțin ulei de cocos. Astfel totul va merge mult mai bine.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]