SALATĂ de CASTRAVEȚI cu maioneză de AVOCADO – o rețetă cu multe beneficii

Iubitorilor de salate de crudități le propunem această rețetă extraordinar de simplă și reușită din castraveți și avocado.

Castraveții sunt legumele ideale pentru dieta celor care vor să scadă în greutate. Sunt săraci în calorii și au un conținut bogat în apă, vitamine, minerale și mai ales în antioxidanți.

Compușii antioxidanți (flavonoide și taninuri) previn acumularea de radicali liberi – substanțe care promovează dezvoltarea bolilor cronice (cancer, afecțiuni cardiovasculare, boli autoimune sau degenerative).

Consumul de castraveți ajută la hidratarea corpului, reducerea nivelului de zahăr din sânge și la prevenirea complicațiilor diabetului, la reglarea scaunului și combaterea constipației.

Avocado este de asemenea un ingredient sănătos din care putem prepara o maioneză sau un sos vegetal bogat în nutrienți și hrănitor. Conține grăsimi bune (mononesaturate) care nu dăunează sănătății, dimpotrivă.

Studiile au arătat că acest fruct poate preveni creșterea nivelurilor de colesterol și trigliceride. Reduce riscul formării de cheaguri de sânge, oxidării colesterolului LDL și implicit al bolilor de inimă.

_________________________________________________________________________________________________________

Salată de castraveți cu avocado – rețetă

Ingrediente

• 3 castraveți medii
• 1 avocado
• 1 cățel de usturoi
• ½ lămâie
• 1-2 linguri de mărar tocat mărunt
• ¾ linguriță de sare
• ¼ linguriță de piper

Preparare

Pentru a obține o salată cu totul impresionantă, puteți da castraveții prin aparatul de spiralat legume. Veți obține șuvițe lungi, ondulate.

Dacă nu aveți un astfel de dispozitiv, puteți folosi un curățător special de legume, cu care puteți obține fâșii late, asemănătoare pastelor.

În cazul în care nu aveți nici un astfel de accesoriu în casă, tăiați castraveții ca niște bețișoare de chibrituri. Vor și mai ușor de consumat și de omogenizat cu sosul de avocado.

Puneți castraveții tăiați într-un bol încăpător. Presărați peste ei sare, amestecați ușor și lăsați-i să stea 30 de minute, pentru a-și lăsa sucul.

Scurgeți zeama și puneți-i din nou în bolul curat.

Într-un vas separat, puneți pulpa de avocado tăiată cubulețe, cățelul de usturoi curățat de coajă, mărarul, piperul și încă puțină sare. Pasați ingredientele cu un blender manual, până se fac pastă. Sau puteți folosi un robot de bucătărie cu lama S. Dacă este necesar, adăugați 1-2 linguri de apă pentru a pune în funcție motorul și a facilita mixarea și omogenizare ingredientelor.

Turnați dressing-ul obținut peste castraveți și amestecați ușor.

Această salată se servește rece. Poate fi păstrată 1-2 zile la frigider.

_________________________________________________________________________________________________________

Surse:

1. Organic Authority, How to Make Everything Taste Better with Avocado Mayo (Plus a Recipe!): http://www.organicauthority.com/how-to-make-everything-taste-better-with-avocado-mayo/
2. Healthline, 7 Health Benefits of Eating Cucumber: https://www.healthline.com/nutrition/7-health-benefits-of-cucumber

3. The Healthy Maven, CUCUMBER NOODLE SALAD WITH AVOCADO DILL DRESSING: https://www.thehealthymaven.com/2015/04/cucumber-noodle-salad-with-avocado-dill-dressing.html

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.