Dulceață de Fructe de Soc – Rețetă

Fructele de soc fac parte din lista celor mai sănătoase fructe de pădure, cu proprietăți imunostimulatoare excepționale. Culoarea lor intensă ne spune deja foarte multe despre bogăția de antioxidanți conținută.

Rețetă Dulceață de Fructe de Soc  
Dulceață de Fructe de Soc - Rețetă

Dulceață de Fructe de Soc – Rețetă

Dincolo de culoarea ei nebună, dulceața de fructe de soc este un desert terapeutic, am putea spune. Un tonic puternic pentru sănătate, și un medicament forte pentru gripă și răceli. Guturai, obezitate, constipație, herpes, infecție cu HIV și tumori, acestea sunt doar câteva afecțiuni în care fructele de soc acționează ca adjuvante naturale.

INGREDIENTE

• 1 kg de fructe de soc
• 1 kg de zahăr
• 3 plicuri de zahăr vanilat
• 100 ml de apă
• sucul de la 1 lămâie

PREPARARE

Fructele de soc de culeg cu tot cu ciorchine, tăiate cu atenție de pe ramuri. Desprindem ușor boabele de pe ciorchine și le păstrăm doar pe cele coapte bine și sănătoase. Le spălăm în apă rece de 2-3 ori, apoi le lăsăm într-un lighean.

Între timp, punem apa la fiert cu zahărul (fără cel vanilat), și lăsăm pe foc până când lichidul se leagă ca un sirop. Folosim o cratiță cu fund gros, în care preparăm de regulă dulceața și gemurile. Turnăm cu grijă boabele de soc, adăugăm zahărul vanilat, și zeama de lămâie proaspăt stoarsă.

Amestecăm bine, și lăsăm totul la fiert aproximativ 45 de minute, pentru ca dulceața să se lege bine. Când este gata, turnăm dulceața de soc fierbinte în borcanele sterilizate în prealabil, apoi punem capacele și înfiletăm bine.

Întoarcem borcanele invers și le lăsăm la răcit la temperatura camerei.

Dulceață de Fructe de Soc - Rețetă

Dulceață de Fructe de Soc – Rețetă

Dulceața de fructe de soc poate fi servită cu turtă, cu pâine părjită, cu clătite, cu biscuiți, cu rulade, sau cu orice altceva vă place. Are un gust excepțional, asemănător celei de mure, un aspect cuceritor, și este un preparat foarte bun pentru sănătate. Să nu omitem că fructele de soc sunt recomandate în curele de slăbire.

Citeşte mai multe despre:

9 comentarii

  1. incercati’-o e buna!

  2. cind apare zaharu in reteta refuz sa o fac ,oare daca am conserva fructele in miere 1

  3. conservate in miere este cea mai buna ideie..eu am conservat catina si afinele si au fost nemaipomenite pana la ultima picatura de sirop ..

  4. Eu știu de o viață ca fructele sunt otrăvitoare. ..

  5. nu este indicat sa se consume crude

  6. Bobitele de soc sunt minunate si pentru tinctura folosita in curele de slabire

  7. mama mea face dulceata din fructe de soc si eu stiu ca este foarte buna

  8. cea mai buna!!!!! nu te mai saturi…

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.