Înghețată naturală, din 2 ingrediente: BANANE congelate și NUCI
De ce să cumpărați înghețată cu E-uri din comerț, când vă puteți prepara propria înghețată naturală și sănătoasă acasă?
Rețeta pe care v-o prezentăm este foarte simplă, și este potrivită mai ales pentru familiile cu copii mici, care trebuie deprinși de mici cu dulciuri sănătoase, fără mult zahăr și aditivi periculoși.
Ingredientul de bază este banana. O puteți combina cu pudră de roșcove sau cacao pentru a obține înghețată cu gust de ciocolată, cu pudră de vanilie, cu extract de migdale, cu fructe de pădure și așa mai departe. Puteți folosi orice combinație vă place.
Deși lista de ingrediente este minimală – conține doar 2 ingrediente, această înghețată este foarte reușită. În primul rând, nu face ace, deoarece banane este cremoasă și îi dă înghețatei o textură foarte fină.
În al doilea rând, nu necesită un îndulcitor adițional. Bananele sunt foarte dulci, și nu este nevoie să mai adăugați zahăr sau miere. Dacă vreți ca înghețata să vă iasă dulce și aromată, folosiți banane coapte bine, cu puncte negre pe coajă.
Înghețată de banane și nuci – rețetă
Ingrediente
• 2-3 banane congelate
• miez de nucă
Preparare
Pentru a prepara această înghețată, trebuie să congelați bananele cu o zi înainte. Decojiți-le și tăiați-le rondele. Stropiți-le cu sucul de la o lăm
Ie. Puneți-le într-o pungă și lăsați-le să stea în congelator peste noapte, sau câteva ore.
Dacă bananele sunt înghețate, înghețata va putea fi consumată imediat după preparare.
Puneți rondelele de banane în robotul de bucătărie cu lama S și mixați 2-3 minute, până când rezultă o compoziție cremoasă. Opriți din când în când robotul pentru a amesteca.
După ce bananele s-au făcut cremă, adăugați câteva linguri de nucă, măcinată fin sau tocată grosier, sau cât considerați că este necesar.
Serviți înghețata cu stafide sau alte topping-uri.
Super inghetata! si sanatoasa si gustoasa. Eu am facut si cu pepene galben.
Ce tip de robot cu lama S ați folosit pentru a face înghețată de post din banane și nuci?