Paste cu brânză de vaci – variantă fără zahăr (și opțiune fără gluten)

Pastele cu brânză de vaci sunt un deliciu, de care se bucură deopotrivă cei mici și cei mari. Eu am făcut această rețetă cu paste din grâu speltă și au ieșit foarte bune – hrănitoare, gustoase.

Pastele din grâu speltă au o culoare închisă și o aromă subtilă de nuci. Sunt integrale, ecologice și bogate în nutrienți. Vă recomand să le încercați.

Paste cu branza de vaci fara zahar

Paste cu branza de vaci fara zahar

Dacă aveți intoleranță la gluten sau la lactoză, vei găsi câteva alternative și sugestii de înlocuire a ingredientelor la finalul articolului.

Le puteți asocia cu diferite sosuri. Merg bine atât în varianta dulce, cât și sărată.

  Cumpără de aici paste din grâu speltă  

Paste din grau spelta

Paste din grau spelta

Paste din speltă cu brânză de vaci – rețetă

Ingrediente

• 500 g de paste din speltă
• 400-500 g de brânză de vaci
• îndulcitor după gust: stevia, green sugar sau eritritol

Mod de preparare

Puneți pastele la fiert cu apă și puțină sare. Pastele din grâu speltă fierb în 5-10 minute. Urmați instrucțiunile de pe pachet, sau lăsați-le până când furculița pătrunde ușor prin ele. Când au fiert, turnați-le într-o sită și clătiți-le sub jet de apă rece.

  Cumpără de aici paste din grâu speltă  

Paste grau spelta

Paste grau spelta

Turnați-le din nou în crăticioară și adăugați brânza de vaci. Puneți îndulcitorul și amestecați ușor. Încălziți ușor amestecul. Brânza de vaci se va desface sub influența apei din paste și a căldurii.

Spirale cu branza de vaci

Spirale cu branza de vaci

Gustați dacă pastele sunt suficient de dulci și ajustați cantitatea de îndulcitor. Se pot adăuga și anumite arome, precum vanilie, esență de lămâie sau de portocală.

Pastele cu brânză de vaci pot fi servite calde sau reci – sunt bune în ambele forme. Le puteți include la masa de dimineață sau de prânz, deoarece furnizează fibre și proteine. Sunt potrivite și ca desert.

Note și sugestii

Grâul speltă este o specie de grâu antică, nesupusă modificării genetice. Teoretic, produsele din speltă ar putea fi consumate și de persoanele care nu pot digera optim gluten.

  Cumpără de aici paste din multicereale fără gluten  

Paste din multicereale fara gluten

Paste din multicereale fara gluten

Însă dacă aveți o intoleranță la gluten mai severă sau boala celiacă însă, puteți folosi paste fără gluten la această rețetă.

Vă recomand pastele din orez integral, pastele din Konjac, pastele din hrișcă, pastele din quinoa, din hrișcă și in, sau multicereale fără gluten.

  Cumpără de aici spirale din hrisca si in  

Spirale din hrisca si in

Spirale din hrisca si in

Dacă suferiți de intoleranță la lactoză, brânza de vaci poate fi înlocuită cu o brânză vegană, precum cremă de brânză din caju sau brânză maturată din caju.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.