Ruladă cu brânză dulce fără zahăr – desert la rece

Această ruladă cu brânză fără zahăr este o adevărată delicatesă.

Deși pare un desert sofisticat, se prepară în câteva minute.

Rulada cu branza

Imagine cu titlu sugestiv: Rulada cu branza

Ingredientele sunt banale. Sunt mari șanse să le aveți deja în casă.

Atât foaia pentru ruladă, cât și crema de brânză se prepară fiecare din câte 3 ingrediente.

Rulada este nu doar ușor de făcut și delicioasă, ci și foarte aspectuoasă.

La cât de rapid se realizează, o puteți servi la o masă pe care o pregătiți pentru musafiri anunțați în ultimul minut.

Ruladă cu brânză dulce fără zahăr – rețetă

Ingrediente ruladă

  • 2 banane
  • 150-200 g de biscuiți
  • 2-3 linguri de cacao

Ingrediente umplutură

  • 300-350 g de cremă de brânză
  • 2 linguri de miere
  • 4-5 mandarine mici

Mod de preparare

Decojiți bananele, rupeți-le bucăți mici și pasați-le cu un blender.

Rupeți biscuiții și măcinați-i cu ajutorul unui robot de bucătărie cu lama S.

Amestecați biscuiții măcinați cu piureul de banane.

Adăugați pudra de cacao și amestecați bine. Folosiți mâinile pentru o mai bună omogenizare.

Trebuie să rezulte o masă compactă, groasă.

Pentru a întinde aluatul într-o foaie, puneți o hârtie de copt pe masă.

Așezați aluatul pe ea și deasupra lui puneți o altă hârtie de copt sau o folie de plastic.

Întindeți aluatul cu sucitorul. Trebuie să obțineți o foaie subțire.

Tăiați marginile și lipiți-le unde este nevoie pentru a da foii o formă dreptunghiulară.

Dați foaia deoparte cât pregătiți umplutura.

Amestecați crema de brânză cu mierea folosind un tel sau un mixer.

Gustați și dacă vreți să fie mai dulce, mai puneți puțină miere.

Puneți crema peste foaia de ruladă din loc în loc. Întindeți-o cu o paletă, creând un strat uniform.

Curățați mandarinele de coajă și așezați-le pe marginea foii, pe lungimea foii.

Fructele se pun pe o parte.

Rulați foaia, ajutându-vă de hârtia de copt de dedesubt. Îndepărtați excesul de cremă pe măsură ce rulați.

Împachetați la final rulada în hârtia de copt.

Dați-o la frigider și lăsați-o să stea minim o oră la rece, să se întărească.

Desfaceți foaia și tăiați-o felii grosuțe, cu un cuțit bine ascuțit.

Feliile vor avea la interior mandarine. Arată foarte bine.

Rețete similare

Ruladă de biscuiți cu banane

Ruladă de cacao cu ovăz

Ruladă raw-vegan cu umplutură de mac

Ruladă de post, din avocado și nuci

Note și sugestii

Puteți folosi o cremă de brânză obișnuită, dar cu cât mai calitativă este, cu atât mai bună va ieși rulada.

Puteți alege de exemplu mascarpone sau cremă de brânză Philadelphia.

Mandarinele trebuie să fie mici pentru a putea rula foaia.

O altă idee ar fi să folosiți alte fructe, precum banane, vișine, afine, zmeură, căpșuni, bucăți de ananas, miez de nucă etc.

Dacă nu aveți voie să consumați deloc zahăr, înlocuiți mierea cu un îndulcitor natural fără calorii.

Eritritolul și stevia sunt cele mai bune alegeri.

Mierea este naturală, dar are aceeași structură ca și zahărul (glucoză + fructoză) și crește glicemia.

Rețetă preluată din: Family recipes, An excellent dessert in 5 minutes, no oven, no condensed milk, no gelatin: https://www.youtube.com/watch?v=6XT7I0Muv2o&ab_channel=Familienrezepte

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.