RULADĂ de biscuiți cu banane

Rulada de biscuiți cu banane se face foarte repede. Este un desert de casă care nu necesită coacere în cuptor. Conține ingrediente obișnuite, pe care le aveți probabil deja în bucătărie.

Puteți folosi biscuiți obișnuiți, biscuiți cu cacao, digestivi, sau orice fel de biscuiți doriți sau aveți la îndemână.

Rulada cu biscuiti si banane

În loc de unt de cocos sau unt de arahide puteți folosi unt normal. La fel, pudra de cacao poate fi înlocuită cu pudră de roșcove dacă faceți acest desert pentru copii.

___________________________

Ruladă de biscuiți cu banane – rețetă

Ingrediente blat

• 500 g de biscuiți populari
• 150 g de zahăr brut
• 2 linguri de cacao
• 400 ml de lapte vegetal, suc de fructe sau apă
• 1 linguriță de esență de rom

Ingrediente umplutură

• 2 banane
• 1 avocado
• 150 g de zahăr brut
• 250 g de unt de cocos sau unt de arahide
• 100 g de miez de nucă (sau fulgi de cocos)
• 1 linguriță de esență de vanilie

Preparare

Începeți cu blatul. Măcinați biscuiții cu ajutorul robotului de bucătărie până se fac precum făina.  Sau îi puteți lăsa bucăți mai mărișoare. Amestecați-i într-un bol cu pudra de cacao.

Puneți laptele/sucul/apa la fiert împreună cu zahărul și așteptați să se topească complet.

Adăugați esența de rom și biscuiții măcinați, treptat. Amestecați până la deplina incorporare. Trebuie să obțineți un aluat legat.

Bateți untul de cocos sau de arahide cu zahărul până se face spumă. Incorporați fulgi de cocos sau miezul de nucă și adăugați esența de vanilie. Omogenizați ușor.

Întindeți o folie de plastic alimentară pe masa de lucru. Luați câte o bucată din aluatul de biscuiți și întindeți-o pe folie. Trebuie să obțineți la urmă o foaie plată.

Întindeți deasupra crema și nivelați. Așezați apoi bananele decojite pe mijloc și începeți să rulați strâns foaia de blat.

Introduceți rulada în frigider și lăsați-o să stea la rece peste noapte, sau măcar câteva ore, pentru a se întări și a fi mai ușor de tăiat.

Rulada de biscuiți și banane se poate servi ca desert, la micul-dejun, cu o ceașcă de ceai sau cafea.

___________________________

Sursă: Ruladă de biscuiți cu banane, Leacuri & Rețete Mănăstirești, Editura Lumea Credinței, Nr. 9, 10 aprilie – 10 iunie 2016, p. 59

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.