ÎNGHEȚATĂ de post cu BANANE

Rețetele de înghețată vegetală au foarte multe avantaje comparativ cu înghețata clasică, preparată din ouă, lapte, smântână sau alte lactate de origine animală.

În primul rând, nu au multe calorii. Sunt un desert dietetic, care poate fi servit fără probleme inclusiv de cei care țin cură de slăbire sau un regim alimentar strict. 

Inghetata de post din banane

În al doilea rând, la astfel de înghețate nu se folosește zahărul, ci un îndulcitor cremos, precum miere sau sirop de agave.

Cel mai important este că ele se prepară de multe ori doar din fructe înghețate. Prin mixarea lor în blender putem obține o compoziție cremoasă și răcoroasă care seamănă foarte mult cu înghețata tradițională.

____________________________

Înghețată cu banane congelate – rețetă

Ingrediente

• 6 banane înghețate
• 160 ml de lapte vegetal (de soia, migdale, orez, nuci, semințe)
• 2 linguri de miere sau sirop de arțar
• 1 căniță de fructe de pădure (afine, coacăze, zmeură, căpșuni)
• arome preferate

Banane congelate

Preparare

Decojiți bananele și tăiați-le bucăți. Puneți-l într-o pungă sau pe o tăviță, în congelator. Lăsați-le câteva ore, până îngheață complet.

Când vreți să preparați înghețata, scoateți bananele din congelator și puneți-le într-un robot puternic cu lama S (care poate sparge gheața).

Adăugați mierea și laptele și începeți să pulsați, până când bucățile de banane se zdrobesc și se transformă într-o pastă. Nu mixați continuu, deoarece veți obține o compoziție prea lichidă. Mierea este opțională, deoarece bananele au deja o dulceață naturală bogată.

Inghetata din banane congelate

Puneți compoziția într-un bol și incorporați fructele de pădure, proaspete (sau decongelate). Amestecați ușor, fără să le zdrobiți.

Transferați apoi înghețata în cupe, pahare, boluri sau caserole. Se poate servi imediat, sau se poate pune în congelator pentru a o servi mai târziu.

____________________________

Bananele congelate și mixate în blender reprezintă baza pentru numeroase rețete de înghețată de post. În compoziția obținută se pot adăuga diverse ingrediente, precum nuci, alune, stafide, merișoare, cacao (pentru a obține o înghețată de „ciocolată”), diverse arome (portocală, mentă, lămâie, vanilie, ghimbir, scorțișoară).

O astfel de înghețată de casă fără zahăr, naturală și hrănitoare poate fi dată și copiilor.

____________________________

Sursă: Cooking with Plants, Banana Ice cream with Blueberry Swirl: https://cookingwithplants.com/recipe/banana-ice-cream-blueberry-swirl/

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.