Înghețată naturală cu caise – fără zahăr și grăsimi

O înghețată plină de savoare și pe măsură de răcoritoare pentru zilele toride de vară este înghețata cu caise. 

Nu conține zahăr, lactate sau ouă. Este 100% naturală și integrală. Se prepară doar din fructe.

Înghețată naturală cu caise - fără zahăr și grăsimi

Înghețată naturală cu caise – fără zahăr și grăsimi

Bananele sunt baza, deoarece ele fac înghețata cremoasă și totodată dulce. Avocado este un ingredient opțional în această rețetă. Puteți renunța complet la el dacă nu-l aveți, înlocuindu-l cu o banană.

Deci puteți prepara înghețata doar din banane și caise. Caisele pot fi înlocuite cu alte fructe de vară, precum piersici, nectarine sau prune. 

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de înghețată de casă, pe care vă recomand să le încercați:

Cum să faci înghețată din banane, fără zahăr, ouă, lactate – 4 variante delicioase!
Înghețată de ciocolată fără zahăr, ouă sau lactate animale – desert sănătos
Înghețată din piersici congelate – 1 singur ingredient (fără zahăr, ouă și lactate)
2 rețete de înghețată pentru slăbit (fără zahăr, lapte sau ouă)

Inghetata de banane si caise

Inghetata de banane si caise

Inghetata de banane si caise fara zahar

Inghetata de banane si caise fara zahar

Inghetata de banane si caise reteta

Inghetata de banane si caise reteta

Inghetata de banane si caise fara zahar si lactate

Inghetata de banane si caise fara zahar si lactate

Inghetata de banane si caise fara lactate

Inghetata de banane si caise fara lactate

Înghețată naturală cu caise fără zahăr - rețetă

Categorie Dessert

Ingrediente
  

  • 1 banană
  • 1 avocado
  • 4-5 caise

Mod preparare rețetă
 

  • Cu o zi înainte să faceți înghețata, puneți banana și avocado la congelat. Decojiți banana și tăiați-o felii. Puneți-o într-o pungă.
  • Adăugați pulpa de avocado tăiată cubulețe și împachetați punga. Puneți-o în congelator.
  • A doua zi, scoateți punga cu fructe din congelator și lăsați-le câteva minute la dezghețat. Nu trebuie să se înmoaie complet, ci numai puțin, cât să le poată mărunți blenderul.
  • Puneți bucățile de fructe congelate în vasul blenderului sau a unui robot puternic. Eu am folosit blenderul manual. Adăugați caisele proaspete, spălate și scoase de pe sâmburi.
  • Mixați bine, până când fructele congelate se transformă într-o cremă fină.
  • Înghețata este gata! Gustați dacă este suficient de dulce. Dacă nu, puteți adăuga puțină miere sau stevia.

Notă

Dacă vreți, puteți congela toate fructele (inclusiv caisele). În acest caz va trebui să folosiți puțin lapte vegetal în timpul mixării, pentru a ajuta blenderul să funcționeze.
 

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.