Trufe cu AVOCADO – un desert de casă sănătos

Pe lângă faptul că sunt mai economice, deserturile de casă ne oferă control deplin asupra ingredientelor pe care le folosim. Astfel putem reduce semnificativ adaosul de zahăr rafinat, făină albă și alte ingrediente dăunătoare sănătății.

Desertul pe care vi-l prezentăm în acest articol nu conțin nici zahăr, nici făină, nici măcar ouă sau lactate. Au însă un ingredient-secret, care aduce un aport prețios de nutrienți: avocado. Despre beneficiile consumului acestui fruct puteți citi în acest articol.

Trufe cu avocado

Această rețetă de trufe cu avocado este inspirată de la autorii de rețete raw-vegane din America, care au început să creeze tot mai multe rețete ușoare, dietetice și hrănitoare.

Trufe de ciocolată cu avocado – rețetă

Din ingredientele date ies aproximativ 12-13 trufe. Măriți cantitățile dacă doriți să obțineți un platou mai mare, pentru invitați.

Ingrediente

• 180 g de ciocolată neagră
• 1 avocado
• 2 linguri de cacao
• 1 lingură de miere

Ingrediente opționale

• 1 linguriță de scorțișoară
• alune, migdale, nuci

Preparare

Este indicat să folosiți un sortiment de ciocolată neagră cu un conținut cât mai mare de cacao (peste 70%). Rupeți ciocolata bucățele și puneți-le la topit pe bain-marie. Amestecați până devine lichidă.

După ce s-a răcorit puțin, incorporați mierea de albine și omogenizați. Dacă ciocolata este foarte amară, puteți pune mai multă miere, până se îndulcește.

Pentru a scoate miezul fructului de avocado, tăiați-l în două și înlăturați sâmburele. Cu o lingură, extrageți pulpa din coajă și pasați-o fin cu furculița.

Însă este recomandat să folosiți un blender vertical sau un robot de bucătărie, pentru a obține o compoziție cât mai fină.

Adăugați ciocolata topită peste pasta de avocado și amestecați bine, până la omogenizare. Puteți folosi tot blenderul sau robotul.

Dacă doriți, puteți adăuga în compoziție alune, nuci sau migdale mărunțite.

Introduceți vasul cu compoziția de trufe în frigider, lăsând-o cel puțin 2 ore. După ce stă la rece se va întări și veți putea modela trufele.

Puneți pudra de cacao într-un bol și amestecați-o cu scorțișoară, dacă folosiți. Formați biluțe de mărime potrivită și dați-le prin cacao, acoperindu-le complet.

__________________________________________________________________________________________________________

Sursă: Laura Sava, TRUFE DE CIOCOLATA NEAGRA CU AVOCADO: https://www.laurasava.ro/trufe-de-ciocolata-neagra-cu-avocado/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


1 comentariu

  1. Bună rețetă! Sânt cele mai sănătoase trufe pe care le putem face!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]